Vild ‘Robinson’-udfordring for filmfans: Se 60 film alene på øde ø

Vild ‘Robinson’-udfordring for filmfans: Se 60 film alene på øde ø
Trine Dyrholm i 'Dronningen'.

Er du en mester udi selvisolation? Brænder du for film? Og synes du, at Robert Pattinson-dramaet ‘The Lighthouse’ var så eksotisk som en Spies-reklame for Maldiverne?

Så er det nu, du skal pakke de uldne sokker i rygsækken og klikke ind på Göteborg Film Festivals hjemmeside, hvor interesserede lige nu kan melde sig til et ganske særligt »event«:

Én dedikeret filmfan får mulighed for at spendere en uge mutters alene på en lillebitte, svensk klippeø i Nordsøen uden mobil, computer eller så meget som en enkelt bog, men med god mad, hjemmebiograffaciliteter og 60 film fra festivalens aktuelle katalog.

»Du kommer til at have alt, hvad du behøver – fantastisk mad og drikke, en god seng. Det her handler ikke om ren overlevelse. Men du må ikke tage noget med dig. Du kan se på bølgerne og du kan se film«, fortæller Göteborg Film Festivals direktør, Jonas Holmberg, til Hollywood Reporter.

Indkvarteringen på øen er således et gammelt fyrtårn, der er ombygget til boutique-hotel.

Den rette kandidat til udfordringen skal blot optage en daglig videoblog om eksperimentet og være »følelsesmæssigt og psykologisk« i stand til at spendere en uge i total isolation, ifølge Holmberg.

»Vi har alle set film i isolation (under coronapandemien, red.) og det ændrer vores forhold til dem. Vi har oplevet, at en ny type film ræsonnerer med os i denne lockdown-tid, og at film får en anden betydning – en scene, hvor folk giver fremmede et knus føles meget anderledes på et tidspunkt, hvor man ikke selv kan gøre det«, forklarer festivaldirektøren.

Kan du leve udelukkende på film, havbrus og haute cuisine? Så meld dig til eksperimentet HER. Filmprogrammet afsløres 12. januar. Sidste år var to danske film med i konkurrencen om hovedprisen, nemlig ‘Dronningen’ og ‘Danmarks sønner’.

Göteborg Film Festival er Skandinaviens største filmfestival.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af