Filmstudiet kæmpede hårdt imod castingen af Will Smith i ‘Independence Day’

Filmstudiet kæmpede hårdt imod castingen af Will Smith i ‘Independence Day’
Will Smith i 'Independence Day'. (Foto: 20th Century Fox)

Efter ‘Fresh Prince of Bel Air’ og ‘Bad Boys’ var det ‘Independence Day’, der for alvor gjorde Will Smith til en filmstjerne på allerhøjeste hylde.

Roland Emmerichs film om rumvæsener, der angriber Jorden, blev en gigantisk succes, ikke mindst takket være Smiths drengede charme som piloten, der ender med at blive en af dagens mænd i skysovs.

Men det var meget tæt på, at Will Smith ikke fik lov at indtage rollen som Captain Steven Hiller. Det fremgår af en stor artikel i The Hollywood Reporter i anledning af filmens 25-års-jubilæum.

»Ethan Hawke var også på vores liste, men jeg syntes, at han var for ung på det tidspunkt. Det var ret klart, at det skulle være Will Smith og Jeff Goldblum (i rollen som David Levinson, red.). Det var den kombination, vi tænkte. Men studiet sagde: Nej, vi kan ikke lide Will Smith. Han er uprøvet. Han fungerer ikke på internationale markeder«, siger Emmerich i artiklen.

Studiet var 20th Century Fox, og at der lå et racemotiv i deres skepsis over for Will Smith, understreger filmens producer og manuskriptforfatter Dean Devlin.

»De sagde: ‘Hvis I caster en sort fyr til denne rolle, dræber I det internationale billetsalg’. Vores argument var: ‘Well, filmen handler om rumvæsener. Den kommer til at klare sig fint i udlandet’. Det var en stor krig, og Roland talte virkelig Will Smiths sag – og vi vandt i sidste ende krigen«.

Det krævede dog, at Roland Emmerich måtte true med at flytte filmen til det konkurrerende studie Universal, før 20th Century Fox gav sig og godkendte Will Smith.

Og det fortrød de nok ikke i længden. Filmen blev den største billetsællert i 1996.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af