‘Generation 56K’: Italiensk komedieserie på Netflix vil charme dig totalt i gulvet

‘Generation 56K’: Italiensk komedieserie på Netflix vil charme dig totalt i gulvet

Ja, ja, du har hørt fra gud og hver mand, at du bør få set både den franske komedieserie ‘Ring til min agent!’, tyrkiske ‘Ethos’ og israelske ‘Shtisel’ på Netflix.

Men kender du det med, at man liiiige skal hanke lidt op i sig selv for at klikke play på en ikke-engelsksproget serietitel, med mindre det da er svenske ‘Young Royals’ eller pariserfrækkerten ‘Lupin’?

Hvis svaret er ja, er du selvfølgelig ikke alene, og derfor ved jeg godt, at du nok skal sweettalkes for at sætte tænderne i noget så eksotisk som en italiensk komedieserie om dating-forvirrede millennials i Napoli.

Også selvom vi er taknemmeligt langt fra det soapede telenovela-land, skulle nogen da få dén slags vibes ved tanken om sydlandske tv-romancer.

‘Generation 56K’. (Foto: Netflix)

‘Generation 56K’ (titlen refererer til modemhastigheden i slut-90’erne) handler om 20-something Daniel (Angelo Spagnoletti), som dyrker dating-apps med samme rutinerede indifferens som andre børster tænder. Det er ikke fordi, søde Daniel – som selv arbejder med at udvikle apps – ikke virkelig gerne vil finde kærligheden, men gnisten udebliver, og gang på gang ender han eller kvinden, han sidder overfor med at trække den klassiske (om end lettere skamfulde) dating-nødbremse og få en ven til at ringe med en pressende »ulykke«.

»Hendes ven døde først«, sukker Daniel komisk, da han lusker hjem efter endnu et kikset møde, hvor han igen-igen ikke kunne lade være med at rable løs om favoritfilmen ‘Terminator 2’ og dens twistede tidsrejselogik.

Men så møder vor helt den mystiske ‘Magda’ (Cristina Cappelli), der efter en gang cocktail-smagning og fulde-karaoke storcharmer ikke bare Daniel, men også os seere. Eneste problem er, at Daniels nye crush ikke just er så single – eller fremmet – som hun ser ud …

Nå ja, og at Daniel brækker sig ikke bare én, men to gange på daten.

‘Generation 56K’. (Foto: Netflix)

Bevares, seriens romcom-præmis er ikke skelsættende, men ‘Generation 56K’ føjer et ekstra, morsomt vellykket lag til karakterernes skæbningfortælling ved at springe frem og tilbage mellem nutiden og 1998, hvor vi følger Daniel og co. som kejtede, kæreste-crazy 13-årige – naturligvis sovset ind i fed, fantastisk 90’er-nostalgi, der vil få alle, der var børn i årtiet til at længes efter VHS-bånd og internetmodemmets genkendelige ringetone.

Som den voksne Daniel er Angelo Spagnoletti et brandsympatisk fund, og efter ét afsnit vil du være blevet inspireret til at gestikulere vildt og passioneret på italiano næste gang du skændes med dine forældre, eller forsøger at hamre en pointe hjem for vennerne. Dating-faldgruberne er åh-så-tåkrummende og spot-on, mens den labre solbeskinnede setting i Napoli og på øen Procida vil give dig akut rejsefeber.

‘Generation 56K’ er ikke sommerens mest originale Netflix-værk, men den er den absolut mest uimodståelige ferie-serieflirt lige nu.

Har jeg fået dig overtalt … ?


Kort sagt:
Netflix’ nye, italienske romcom-serie glider ned som den lækreste Hansen-flødeis, og vil gå rent ind hos både børn af 90’erne og alle, der nogensinde er stukket af fra en kikset online-date.

'Generation 56'. Tv-serie. Hovedforfatter: Francesco Capaldo. Medvirkende: Angelo Spagnoletti, Cristina Cappelli, Alfredo Cerrone, Azzurra Iacone. Spilletid: 8 afsnit a ca. 30 min. Premiere: Kan ses på Netflix
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af