Matt Damon afslog hovedrollen i ‘Avatar’ – og missede karrierens største løncheck

Matt Damon afslog hovedrollen i ‘Avatar’ – og missede karrierens største løncheck
Matt Damon spiller hovedrollen i 'Stillwater', der endnu ikke har frigivet n. Her ses han dog i 'The Bourne Ultimatum'.

Filmhistorien er fyldt med anekdoter om skuespillere, der har takket nej til film, der sidenhen blev gigantsuccesser.

Der er for eksempel den om Will Smith, der sagde nej til ‘The Matrix’ før Keanu Reeves blev spurgt. Stanley Tucci, som ikke gik audition til rollen som Keyser Söze i ‘The Usual Suspects’, selvom han blev inviteret før Kevin Spacey. Leonardo DiCaprio, som sagde nej til ‘American Psycho’, skønt han blev tilbudt 20 millioner dollars for rollen.

Nogle smarte beslutninger, andre mere eller mindre hovedrystende set i bagklogskabens lys. Og nu slutter Matt Damon sig til »flokken«.

I et interview med Deadline på den igangværende Cannes-filmfestival (hvor skuespilleren er aktuel med filmen ‘Stillwater’) fortalte Damon således mandag, at han afslog til at spille hovedrollen i James Camerons ‘Avatar’ tilbage i 00’erne.

Ikke nok med, at Cameron tilbød ham rollen, instruktøren ville også give Damon 10 procent af filmens eventuelle overskud. Men sidstnævnte ville hellere lave den næste ‘Jason Bourne’-film.

»Jeg vil gå over i historien«, sagde Damon i interviewet.

»Du kommer aldrig til at møde nogen anden skuespiller, der har takket nej til så mange penge«.

Hvis nogen skal have genopfrisket hukommelsen, så endte ‘Avatar’ med at blive historiens bedst-indtjenende film nogensinde, der scorede over 2,85 millarder dollars på verdensplan.

Hvorfor ‘det eventuelle overskud’ givetvis var lettere astronomisk …

Et andet job, Damon har takket nej til: Hovedrollen i Kenneth Lonergans mesterlige ‘Manchester by the Sea’, som Casey Affleck vandt en Oscar for. Damon havde nemlig for travlt med at lave ‘The Martian’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af