Opfølger til ‘District 9’ ser nu seriøst ud til at blive en realitet

Opfølger til ‘District 9’ ser nu seriøst ud til at blive en realitet
'District 9'. (Foto: PR)

‘District 9’ fra 2019 – om en verden, hvor rumvæsener bliver holdt i skak i flygtningeagtige lejre i Sydafrika – er en af de mest originale sci-fi-film i nyere tid, og det har længe rygtedes, at manden bag, Neill Blomkamp, rumsterede med en opfølger.

Nu ser toeren seriøst ud til at være vel undervejs. Den sydafrikanske instruktør fortæller således til NME, at han er i fuld gang med at skrive manuskriptet.

»Det er langt inde i skriveprocessen nu, og det går ret godt, men jeg er bare super kreativt begejstret for, hvad vi har fundet på, og jeg har bare lyst til at kaste alt ind i det«, siger Blomkamp, der skriver manuskriptet sammen med Terri Tatchell (også manusforfatter på den første film) og gennembrudsstjernen fra den første film, Sharlto Copley.

Blomkamp fortæller, at han længe ikke følte, der var nogen god grund til at vende tilbage til materialet, da han havde udtømt alt, hvad han havde at sige – med inspiration fra sin barndom i Sydafrika – i sin første film.

Men siden kom han altså på andre tanker.

»Jeg så en dokumentar om et velkendt sociopolitisk emne for to år siden, og det havde en stor effekt på mig. Det fik mig til at forstå, hvordan den her opfølger kunne have et ægte eksistensgrundlag. Det øjeblik dét klikkede, begyndte jeg bare på arbejdet«.

Neill Blomkamp er for tiden aktuel med horrorfilmen ‘Demonic’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af