Dennis Villeneuve har udset sig sit næste store sci-fi-projekt

Dennis Villeneuve har udset sig sit næste store sci-fi-projekt
Denis Villeneuve. (Foto: Gareth Cattermole/Getty Images)

Dennis Villeneuve er i fuld gang med ‘Dune 2’, anden del af instruktørens storstilede filmatisering af Frank Heberts mammutværk.

Men nu har han allerede udset sig endnu en sci-fi-udfordring af de helt store: En filmatisering af Arthur C. Clarkes bog ‘Rendezvous with Rama’, der handler om en gruppe astronauter, der får til opgave at opsøge et fremmed rumskib, der er på vej gennem solsystemet – og dermed vil blive de første mennesker til at komme i kontakt med liv fra rummet.

Filmatiseringen har været undervejs i en årrække, og tidligere var det meningen, at ingen ringere end David Fincher skulle instruere med Morgan Freeman i en af hovedrollerne.

Freeman er stadig tilknyttet projektet, mens instruktørstafetten altså nu er overtaget af den visionære canadier, der for længst er anerkendt som den største sci-fi-instruktør lige nu. ‘Arrival’, ‘Blade Runner: 2049’ og ‘Dune’ er i hvert fald noget af en track record.

Manden bag bogen, Arthur C. Clarke (der døde i 2008), er ikke en hr. hvem som helst. Han skrev blandt andet manuskriptet til Stanley Kubricks rumklassiker ‘2001: A Space Odyssey’. Og producerne bag filmen udtaler til The Hollywood Reporter, at Villeneuves vision for filmen føles som i fuld overensstemmelse med Clarkes ønsker.

Der går dog nok en rum tid, før vi får filmen at se – nu skal Villeneuve jo i hvert fald lige have ‘Dune 2’ ud over rampen først.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af