Kina ændrer slutningen på ‘Fight Club’ – sender Tyler Durden på sindssygeanstalt

Kina ændrer slutningen på ‘Fight Club’ – sender Tyler Durden på sindssygeanstalt
Brad Pitt og Edward Norton i 'Fight Club'. (Foto: PR)

Denne artikel indeholder spoilers for ’Fight Club’, både den originale og nye kinesiske version.

David Finchers antikapitalistiske ’Fight Club’ er netop landet på den kinesiske streamingtjeneste Tencent Video, men den ellers anarkistiske slutning er noget anderledes i den kinesiske version, rapporterer Vincent Ni, The Guardians Kinakorrespondent.

Oprindeligt afsluttes ’Fight Club’ med, at den unavngivne fortæller og hovedperson, spillet af Edward Norton, dræber sit alter ego, den anarkistiske terrorist Tyler Durden (Brad Pitt), men for sent til at stoppe hans plan. Adskillige højhuse styrter sammen, som Tylers plan om at vælte den moderne civilisation realiseres.

I den kinesiske version går skærmen i sort, så snart Tyler Durden bliver skudt. Resten af filmen er blot en tekst, der forklarer, at politiet med lethed får stoppet bomberne og arresteret alle de kriminelle.

Tyler Durden, som lige er blevet skudt og i øvrigt er det pure opspind fra fortællerens forskruede hjerne, bliver sendt til en sindssygeanstalt for at modtage psykologisk behandling. Fans af terroristen kan dog glæde sig, for han blev udskrevet tilbage i 2012.

Vi håber, Fincher laver en kinesisk opfølger til sit kulthit, hvor vi følger Tyler og hans færden i de efterfølgende ti år!

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af