Carsten Bjørnlund svømmer ud foran russisk tankskib i protest

Carsten Bjørnlund svømmer ud foran russisk tankskib i protest
Carsten Bjørnlund ved Greenpeace-aktionen. (Foto: Greenpeace)

Ofte bliver filmstjerner kritiseret for, at deres politiske paroler forbliver tomme gestus, uden at de sætter deres egen røv i klaskehøjde, men Carsten Bjørnlund har nu vist, at han er villig til at bringe sig selv i spil for at få sit budskab ud.

Onsdag tilsluttede skuespilleren kendt fra blandt andet ‘Forbrydelsen’, ‘Arvingerne’, ‘Hvide sande’, ‘Liberty’ og ‘Rita’ sig nemlig fire aktivister fra Greenpeace og hoppede i vandet i Østersøen syd for Lolland foran det 240 meter lange tankskib STAMOS, der fragtede russisk olie for en halv milliard kroner mod Rotterdam i Holland.

Det oplyser Greenpeace i en pressemeddelse.

Tankskibet sænkede farten og brugte hornet for at få demonstranterne væk, mens et Greenpeace-skib sejlede parallelt med tankskibet og sørgede for, at det ikke kunne dreje. Svømmerne, inklusive Bjørnlund, gjorde ifølge Greenpeace tre forsøg på at stoppe skibet, inden det undveg blokaden.

Inden aktionen havde to andre Greenpeace-hold tilmalet tankskibet med ordene: »Oil fuels war« og »Oil is war«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Greenpeace protesterede imod, at EU-lande fortsat køber fossile brændstoffer af Rusland, der er med til at finansiere krigen i Ukraine.

I en pressemeddelelse udtaler Carsten Bjørnlund:

»Jeg håber, at de her aktioner, og det, at jeg er med i dag, vil gøre folk opmærksomme på, at de kan hjælpe ukrainerne ved at stille krav til regeringen om at stoppe importen af russisk olie«.

»Jeg protesterer i dag, fordi den her krig skal stoppes. Og hvis det overhovedet er muligt, skal den stoppes, uden at Europa trækker våben. I stedet skal EU sætte en effektiv prop i en stor del af den russiske økonomi ved at forbyde import af russisk olie«.

Carsten Bjørnlund har efter aktionen været i adskillige medier, herunder TV 2 News og Go’Morgen Danmark, hvor han har forklaret, at man næppe havde troet på, at skibet ville stoppe, men at et af formålene netop var at få ham i medierne med budskabet og sætte fokus på dagsordenen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af