Disney nægter at klippe lesbisk reference ud af kommende ‘Doctor Strange’-film af hensyn til Saudi Arabien

Disney nægter at klippe lesbisk reference ud af kommende ‘Doctor Strange’-film af hensyn til Saudi Arabien
Benedict Cumberbatch i 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'. (Foto: Disney)

I den kommende Marvel-film ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ refererer den lesbiske karakter America Chavez på et tidspunkt til sine »to mødre«.

Den slags er no go i mange lande i Mellemøsten, hvor homoseksualitet er forbudt (…), heriblandt i Saudi Arabien, hvor man har anmodet Disney om, at den 12 sekunder lange sekvens bliver klippet ud.

Det forklarer chefen for landets film-klassifikation, Nawaf Alsabhan, der beretter over for The Guardian, at Disney har nægtet at imødekomme forespørgslen.

Foreløbigt er filmen taget af plakaten i Saudi Arabien, men Alsabhan håber stadig, at de kan nå frem til en løsning.

Ifølge Indiewire er ‘Eternals’ og ‘West Side Story’ tidligere blevet forbudt i Saudi Arabien og andre mellemøstlige lande, og i førstnævnte tilfælde nægtede Disney også at imødekomme et krav – her om censurere Marvels første homoseksuelle superhelt. ‘Eternals’ fik heller ikke premiere i Kina af samme grund.

Disney har i den seneste tid fået hård kritik for deres vage respons over for homofjendtlige nye love i Florida, ligesom medarbejdere i særligt Pixar har kritiseret Disney for at være for konservative, hvad angår skildringer af LGBTQ+-grupper i deres film.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af