Soundvenue Springer: Isabella Møller Hansen trækker på sit irriterende teenage-jeg i sin gennembrudsrolle

20-årige Isabella Møller Hansen har drømt om at blive skuespiller, siden hun var barn, men det »har virkelig været en hindring at være fra Jylland«, som hun siger om kampen for at få en fod inden for i filmbranchen. Nu har hun dog opnået sin første hovedrolle.
Soundvenue Springer: Isabella Møller Hansen trækker på sit irriterende teenage-jeg i sin gennembrudsrolle
Isabella Møller Hansen (Foto: Cecilie Rolvung/Soundvenue)

Med Soundvenue Springer sætter vi fokus på de talenter, der blæser os bagover lige nu, og som vi glæder os til at følge i mange år frem.

Isabella Møller Hansen spillede skuespil for første gang, da hun var 11 år. Nu er hun aktuel i en af de to store hovedroller i debutfilmen ’Miss Viborg’.

Her spiller hun Kate, der ligesom Isabella har store drømme. Hun ved bare ikke, hvordan hun skal udleve dem. Hvor Isabella har valgt skuespillet, ser Kate dagpenge som den bedste mulighed for at komme ud og opleve verden.

Kates veje krydses med hendes nabo Solvej, en tidligere skønhedsdronning, der nu er falleret pille-pusher, efter Kate taber sin telefon i Solvejs lejlighed under et indbrudsforsøg. Det viser sig hurtigt, at de har meget til fælles, og Isabella Møller Hansen imponerer med en rå facade, der slår tydelige sprækker ind til en empatisk ung kvinde, der ikke ved, at hun fortjener en chance.

Isabella Møller Hansen har tidligere medvirket i DR-serien ’Klassen’ og TV 2-serien ’PULS’, men med ’Miss Viborg’ får hun sit større gennembrud.

»Jeg startede som meget lille med at synge, Jeg sang nærmest, inden jeg kunne snakke, har min mor fortalt. En dag skulle jeg være sammen med en veninde, men hun havde glemt, hun skulle til teater, og så tog jeg bare med. Så var jeg med i den forestilling og begyndte at gå til teater. Og så var jeg med i næste produktion, og næste …«

»… Efter jeg prøvede teatret, ville jeg også gerne prøve film, fordi jeg har lidt sceneskræk. Så gik jeg efter det og landede en reklame som det allerførste. Så blev det til nogle kortfilm, men fordi jeg er fra Jylland, kunne jeg ikke bare træde ind i verden og sige: ’Her er jeg, jeg er skuespiller’«.

»Fra det tidspunkt jeg startede skuespil, tænkte jeg, at det var det, jeg ville. Jeg havde ikke tanker om, hvad jeg ellers kunne blive, det var kun som backupplan. Hvis jeg nu ikke kan blive skuespiller, så må jeg blive noget andet«.

»Da jeg så lavede ’Klassen’, var jeg sådan: ’Okay, helt sikkert’. Og da jeg så fik ’Puls’, tænkte jeg: ’Her kommer tre måneder, hvor jeg skal være på optagelse, hvor jeg skal dedikere mig 100 procent til det. Så kan jeg ikke gå i gymnasiet’. Jeg fik overtalt mine forældre til, at det var okay. Min far er både mekaniker og ingeniør, så han er meget sådan ’uddannelse, uddannelse, uddannelse’. Men det er lige så stille gået op for ham, at der også er en anden mulighed«.

Isabella Møller Hansen (Foto: Cecile Rolvung/Soundvenue)

»Jeg bor i en lille landsby, der hedder Ødis, med en hund og en kæreste. Jeg var vant til at rykke mig hele tiden, så det var ikke et problem at slå mig ned der, men det har virkelig været en hindring at være fra Jylland. Især når man er yngre, så er der jo transportomkostninger for produktionen. Bare at få lov at komme til casting har været svært«.

»Der var nogle roller, hvor man skulle være fra København, men vi søgte dem alligevel. Min mor vidste, hvor meget jeg brændte for det, så hun kørte mig frem og tilbage hele tiden. Hun vidste godt, at hvis de ikke så mig tage turen, ville de vælge en anden. Der er gange, hvor de har sagt nej, fordi jeg er fra Jylland, og det er ikke, fordi jeg snakker jysk«.

»Det var en åben casting til ’Miss Viborg’, og jeg havde faktisk allerede castet til den tre år tidligere. Dengang endte de med ikke at finde Solvej-rollen. Da den kom op igen, vidste jeg ikke, om jeg skulle prøve, det var jo lidt akavet. Men så tænkte jeg ’ej, nu prøver jeg’, og det startede bare med en kort præsentationsvideo. Så blev jeg indkaldt til casting, lige efter jeg lavede ’Puls’, og var til en håndfuld castingrunder. Det endte med, at Ragnhild (Kaasgaard, der spiller Solvej, red.) og jeg havde den kemi, som rollerne kræver«.

»Jeg trak på 13-årige mig til rollen. Jeg har selv været den der irriterende teenager. Det er jeg forhåbentlig vokset fra, men jeg genkendte en masse fra mig selv og kunne derfor trække på mine egne erfaringer. Men det var ikke en virkelig svær rolle at komme ind i. Jeg trak meget på det at være drømmende. Kate vil en hel masse, men hun ved ikke, hvordan fanden hun skal gøre det. Jeg har også været forvirret, fordi jeg vil en hel masse, men ikke ved, hvordan man skal gøre det. Hvordan bliver man set i den her branche?«

Isabella Møller Hansen og Ragnhild Kaasgaard i ‘Miss Viborg’ (Foto: Scanbox)

»Jeg vil gerne til udlandet og bruge mit engelsk. Jeg snakker med amerikansk accent, fordi hende min veninde, jeg gik til teater med, er halvt amerikaner, og vi snakkede kun engelsk hjemme hos hende. Jeg kunne rigtigt godt tænke mig at lave noget ligesom ’The Eyes of Tammy Faye’«.

»Det er en kæmpe drøm at skulle lære en eller anden syg skill, men også at være en person, der har levet. Jeg drømmer om at arbejde med Andrew Garfield, men det er også bare, fordi han er sød. Og Benedict Cumberbatch. Men det er jo bare drømme. Lily James er også genial! Af de danske ser jeg meget op til Mikkel Boe Følsgaard. Han er helt fantastisk«.

’Miss Viborg’ har biografpremiere 7. april.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af