Filmskaberen bag den originale gyser ’Bodies Bodies Bodies’: »Vi har alle en morder inden i os«

Selvom Halina Reijn slet ikke er til horrorfilm, fik A24 hende til at lave en original gyser på sin helt egen måde, fortalte instruktøren, da vi mødte hende og tre af filmens unge stjerner over Zoom.
Filmskaberen bag den originale gyser ’Bodies Bodies Bodies’: »Vi har alle en morder inden i os«
'Bodies Bodies Bodies'. (Foto: Angel Films)

Med titler som ’Midsommar’, ’Hereditary’, ’Saint Maud’ og ’X’ har A24 stået bag nogle af de seneste års bedste og mest interessante gyserfilm.

Nu er selskabet aktuel med endnu en hypet gyserfilm med titlen ’Bodies Bodies Bodies’ med unge stjerner som Amandla Stenberg, Pete Davidson, Maria Bakalova fra ’Borat 2’ og Myha’la Herrold fra ’Industry’ på rollelisten.

Filmen handler om en gruppe unge mennesker, der under en fest i et øde hus pludselig står i en situation, hvor en af deres venner bliver dræbt på mystisk vis.

Det lyder måske ikke som starten på den mest originale horrorfilm nogensinde. Men som det ofte er tilfældet med film fra A24, udvikler det sig ikke helt som forventet.

Filmens hovedpersoner begynder nemlig på kryds og tværs at skabe alliancer og beskylde hinanden for at være morderen. Med følelserne helt ude på tøjet kaster de modbydelige beskyldninger efter hinanden, mens situationen eskalerer.

Det er satire, horror og humor i en skøn fusion, som har fået god hype med fra de amerikanske medier.

‘Bodies Bodies Bodies’-instruktør Halina Reijn. (Foto: Rodin Eckenroth/Getty Images)

Bag filmen står den hollandske instruktør Halina Reijn, altså godt bakket op af A24. Men hvad er det, selskabet kan, som har hævet dem over mængden i de seneste års amerikanske film?

»Vi er alle fans af A24. De kan lave virkelig kunstneriske og interessante film og stadig sælge dem til et bredt publikum. Det er det, alle filmskabere ønsker«, siger Reijn, da vi mødte hende over en Zoom-forbindelse.

A24 udviser nemlig stor tillid til instruktørens vision. Det mærkede Reijn, da de bad hende lave en horrorfilm, selvom hun ikke har noget særligt forhold til genren. Men hun fik friheden til at lave præcis den film, hun ønskede.

»Det er deres styrke og derfor, jeg altid gerne vil arbejde med dem«, fortæller hun.

I samarbejde med manuskriptforfatter Sarah DeLappe, der lige som Reijn har en fortid i teaterverdenen, begyndte de at udvikle på ideen, der aldrig var tænkt som en horrorfilm.

»Jeg ville lave min egen genre og har altid tænkt, at det skulle være ’Mean Girls’ møder ’Fluernes herre’. ’Fluernes herre’ er også horror for mig, fordi vi alle har en dæmon inde i os. Vi har alle en morder inde i os«, siger hun. Hollænderen vil undersøge, om vi er »civiliseret eller dyr«, når vi presses til det yderste.

‘Bodies Bodies Bodies’ (Foto: Angel Films)

Halina Reijn har hentet inspiration fra blandt andet 80’er krimikomedien ’Heathers’, og så elsker hun en af A24’s absolutte gulddrenge, nemlig manden bag ’Midsommar’ og ’Hereditary’.

»Jeg elsker Ari Asters film, som selvfølgelig er super anderledes end denne. Hans film har været en inspiration. Jeg har hentet inspiration fra mange forskellige hjørner af den kreative verden«, siger hun.

Så da Halina Reijn og Sarah DeLappe gik i gang med projektet, tænkte de, at de ville lave en kommerciel film uden at forråde deres kunstneriske hjerte.

»Vi skal lave det på vores egen måde og gøre grin med den tid, vi lever i, og vores egen afhængighed af vores telefoner og min egen afhængighed af toxic love«.

Tre hurtige til tre stjerner fra ’Bodies Bodies Bodies’

Hvem vil I foretrække at være isoleret med i en lignende situation som i filmen?

Myha’la Herrold: »Jeg ville vælge Maria, for hun ville være frygtløs og voldelig, hvis det bliver nødvendigt!«

Maria Bakalova: »Ja, jeg er den voldelige af os …!«

Amandla Stenberg: »Jeg ville vælge Myha’la, fordi vi har været i nogle situationer, hvor jeg flippede ud, men Myha’la fik mig til at slappe af«.

Bakalova: »Jeg tror også, jeg ville vælge Myha’la, fordi hun ville være den mest fokuserede og organiserede person – og med mig, der er den voldelige, ville vi klare den«.

Stenberg: »Ingen vil vælge mig«.

Herrold (til Stenberg): »Du er fantastisk«.

‘Bodies Bodies Bodies’ (Foto: Angel Films)

Hvor meget kan I genkende jer selv i jeres karakterer og deres måde, de reagerer på i den tilspidsede situation?

Amandla Stenberg: »Jeg synes, vi har bragt meget af os selv ind i karaktererne. Hvis ikke os selv, så folk vi er tætte på«.

Maria Bakalova: »Jeg tænkte hele tiden på en af mine venner, fordi hun er meget klogere på den måde, at hun ikke bare siger alting, hvilket jeg skal lære mere af fra min karakter«.

Myha’la Herrold: »Jeg havde en anden person i tankerne, men jeg tror, at jeg måske ikke ville være en leder, men have en go getter-tilgang. Jeg vil prøve at være pragmatisk og logisk og løse og beskytte«.

Hvad tænkte I, da I læste manuskriptet første gang?

Amandla Stenberg: »Manuskriptet er så fantastisk, hvilket jeg tror er grunden til, at vi alle sagde ja til projektet. Og det balancerer perfekt mellem satire, humor og det frygtelige ved omstændighederne. Så vi havde et ansvar for at opretholde det så godt, vi kunne. Det var noget, vi tænkte på hver dag: ’Rammer vi den rigtige tone? Balancerer vi det godt?’« Men på grund af Halinas baggrund og den mørke verden, hun plejer at være i, var vi i stand til at lade det sjove, der allerede er i manuskriptet, få sit eget liv«.

’Bodies Bodies Bodies’ får biografpremiere 8. september.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af