‘Stranger Things’-stjernen Caleb McLaughlin taler ud om racisme: »Hvorfor er jeg den, folk mindst kan lide?«

‘Stranger Things’-stjernen Caleb McLaughlin taler ud om racisme: »Hvorfor er jeg den, folk mindst kan lide?«
Caleb McLaughlin i 'Stranger Things' sæson 4. (Foto: Netflix)

Skuespiller Caleb McLaughlins navn blev pludselig verdenskendt, da han fik rollen som Lucas i Netflix-serien ‘Stranger Things’, som blev et verdensomspændende fænomen. 

Men selvom han gennem fire sæsoner har været en central karakter i seriens vennegruppe, sammen med medspillerne Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo og Noah Schnapp, har han for nylig talt ud om, at hans stjernestatus er anderledes. 

På messen Heroes Comic Con i Belgien udtalte han: 

»Hvorfor er jeg den folk mindst kan lide? Med det laveste antal følgere? Jeg er med i den samme serie som alle fra sæson 1«. 

Men det er ikke først nu den 20-årige McLauglin mærker en forskel. Han fortalte, at den racisme han har mødt har sat ham i en anden karrieremæssig position end sine medspillere. 

Om forskelsbehandlingen lyder det, at den: »helt sikkert påvirkede mig som yngre barn«, hvor han blandt andet havde negative oplevelser, når ‘Stranger Things’-holdet var ude på messer som Comic Con: 

»Første gang jeg var til Comic Con, var der folk som ikke stod i min kø, fordi jeg var sort« fortalte Laughlin. 

»Nogle folk sagde ‘åh, jeg havde ikke lyst til at stå i din kø, fordi du var ond mod Eleven’«, hvilket stjernen dog ikke gav meget for: 

»Mine forældre blev nødt til at sige, ‘det er en trist sandhed, men det er fordi, du er det sorte barn i serien… fordi jeg blev født med den her smukke chokoladehud, er jeg ikke elsket«. Men det er derfor, jeg med min platform, vil sprede positivitet og kærlighed, for jeg giver ikke had tilbage til folk, som hader mig«. 

Caleb McLaughlin har efter ‘Stranger Things’ blandt andet medvirket i Netflix-dramaet ‘Concrete Cowboy’. 

Femte sæson af ‘Stranger Things’ bliver seriens sidste og er ikke gået i optagelse i nu.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af