Trevor Noah stopper på ‘The Daily Show’

Trevor Noah stopper på ‘The Daily Show’
Trevor Noah ved Grammy-uddelingen i april. (Foto: David Becker/Getty Images for The Recording Academy)

Det var store sko at fylde ud, da den relativt upåagtede sydafrikanske komiker Trevor Noah blev hyret til at erstatte Jon Stewart på Comedy Centrals nyhedssatireprogram ‘The Daily Show’ i 2015.

Men selvom ‘The Daily Show’ – af mange årsager – naturligvis ikke har samme plads i populærkulturen som i Stewarts velmagtsdage, har Noah i høj grad udfyldt rollen som en skarp komiker, der med sit outsiderperspektiv og sin yngre profil særligt trådte i karakter under Trumps tid i Det Hvide Hus.

Men nu, efter syv år, er det ved at være slut. Det annoncerede Noah i torsdagens ‘Daily Show’:

»Det gik op for mig, at efter syv år er min tid slut, men på den mest smukke måde, helt ærligt. Jeg har elsket at lave det her show, det har været en af mine største udfordringer og oplevelser«, siger han og udtrykker sin store taknemmelighed over for både kolleger og samarbejdspartnere, mens han også taler om, hvor vildt det var, at han overhovedet fik chancen til at begynde med.

Det amerikanske branchemedie Puck skriver, at Trevor Noah får et tocifret millionbeløb hvert år, og at Comedy Central-ejer Paramount sandsynligvis har ønsket at reducere gagen, hvis Noahs kontrakt – der udløber i år – skulle forlænges.

Noah turnerer sideløbende som komiker ved standupshows, der til gengæld er hamrende indbringende for ham, så det er sandsynligvis også en del af kalkulen.

Det vides endnu ikke, præcis hvornår Trevor Noah har sidste program, og så skal det blive spændende at se, om Comedy Central vil forsøge at finde en ny vært, eller om ‘The Daily Show’s dage er talte. Det blev lanceret helt tilbage i 1996 med Craig Kilborn som vært.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af