Nu kan der blive lavet danske Netflix-serier igen

Nu kan der blive lavet danske Netflix-serier igen
Danica Curcic i Netflix' 'Kastanjemanden'. (Foto: Netflix)

Tilbage i juni stoppede Netflix øjeblikkeligt med at producere danske film og serier på grund af en ny rettighedsaftale, der ville give de danske filmfolk mere løbende betaling, end Netflix kunne acceptere.

Men efter hårde forhandlinger det seneste halve år er krisen nu afværget. Netflix har indgået en aftale med Create Danmark, en sammenslutning af rettighedshaverne, heriblandt instruktørerne, manuskriptforfatterne og skuespillerne.

Det betyder, at Netflix igen kan starte produktionen af danske film og serier.

Også TV 2 og Viaplay indstillede produktionen tilbage i forsommeren, og der er også indgået aftaler med disse, sådan så den danske filmbranche kan komme op i omdrejninger igen.

»Det har været vores højeste prioritet at genoptage bestillingen og udviklingen af fremragende dansk indhold, og vi er derfor glade for, at vi endelig har indgået en fair aftale med de danske forbund. Vi er stolte af at bidrage til væksten i den danske audiovisuelle sektor, og vi ser frem til at bygge videre på vores relation til den dygtige danske kreative branche«, udtaler Rachel C. Schumacher, Senior Counsel for International Labour Relations hos Netflix, i en pressemeddelelse.

Tilbage står spørgsmålet, hvor store konsekvenser produktionsstoppet har haft. Nogle filmfolk har fremhævet, hvordan produktioner er blevet flyttet til andre lande, for eksempel Norge og Sverige, under den danske krise, og at den danske filmbranche således er gået lidt af massive indtægter, samtidig med at de danske filmarbejdere enten er blevet arbejdsløse eller har taget arbejde i udlandet.

Vi må nu se, hvor hurtigt branchen kommer op på samme niveau som før produktionsstoppet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af