Dansk spillefilm på vej om højspændt virkelig spionskandale

Dansk spillefilm på vej om højspændt virkelig spionskandale
Den svenske Netflix-serie 'Kalifat' havde også Syrien og terrorisme som omdrejningspunkt. (Foto: PR)

En dansk film er på vej om en af de mest eksplosive sager i nyere dansk efterretningshistorie.

Meta Film med instruktør Kasper Barfoed i spidsen har nemlig indgået en aftale med Ahmed Samsam om at filmatisere hans historie.

Dansk-syriske Samsam blev i 2018 idømt otte års fængsel for at have tilsluttet sig en terrororganisation, en straf han stadig afsoner.

Imidlertid har han selv hele vejen igennem fastholdt, at han var i Syrien som undercover-agent for den danske stat og skulle sende efterretninger hjem til FE og PET. Det bliver bakket op af diverse dokumentar, men den danske stat har ikke vedkendt sig, at Samsam var landets agent.

Sagen om Samsam menes at være ét af de elementer, der i en længere sneboldseffekt førte til efterretningstopchef Lars Findsens omdiskuterede anholdelse, i sig selv en kæmpemæssig skandale i dansk politik.

»Meta Film og Kasper Barfoed har informationer, som bekræfter Samsams udlægning, og ønsker at belyse alle sagens vinkler for at fortælle historien korrekt, klart og velfunderet i en stærk fiktions-biograffilm«, lyder det i en pressemeddelelse fra Meta Film, der efterspørger personer med særlig viden om sagen.

Kasper Barfoed har tidligere instrueret film og serier som ‘Sommeren ’92’ og ‘Kastanjemanden’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af