Vil du skrive om film/serier med popkulturelt fokus? Soundvenue søger skribenter

Vil du skrive om film/serier med popkulturelt fokus? Soundvenue søger skribenter
Florence Pugh under Venedig Film Festival 2022. (Foto: Jacopo Raule/Getty Images)

Brænder du for den popkulturelle dimension af film, serier og/eller tv, og har du originale perspektiver, som du drømmer om at formidle til et bredt publikum?

Så er du måske Soundvenues nye freelanceskribent.

Vi søger skribenter, der er i stand til at se film- og serielandskabet gennem et populærkulturelt filter, hvor den nye hitserie på Netflix smelter sammen med alt fra TikTok-trends, Instagram-profiler og memekultur til identitetspolitiske strømninger og samfundsmæssige forandringer.

Har du nærstuderet stamtræet over alle Hollywoods nepo babies med en anderledes vinkel på, hvorfor debatten får så meget opmærksomhed? Eller sad du inde med et overset bud på, hvem der ville dø i ’The White Lotus’, mens onlineteorierne bragede løs? 

Du har måske spottet en vigtig, interessant eller bare mærkelig tendens på tværs af de seneste P3-serier, eller måske er der noget, der pisser dig af i blockbusters som ’Avatar’ og ’House of the Dragon’.

Det kan også være, du har kendt til de tidligere Disney Channel-stjerner Austin Butler og Nicholas Braun længe før ’Elvis’ og ’Succession’ og har en interessant analyse af deres kritikerroste karriereskift.

Hvem er du?

Det er ikke så vigtigt, at du kender den franske nybølge eller dyrker Lars von Triers værker forfra og bagfra.

Du ved til gengæld, hvad der rører sig lige nu og her og har både blik for den lille underholdende detalje og det store væsentlige perspektiv. Popkultur er sandsynligvis noget, du indtager lige så naturligt som at trække vejret.

Du formår at omsætte dine iagttagelser til kommentarer, analyser og anbefalinger skrevet i et krystalklart, underholdende og (stort set) fejlfrit sprog.

Hvordan fungerer freelancestillingen?

Du vil blive en del af den lønnede freelancestab knyttet til Soundvenues filmredaktion.

Det forventes, at du selv former ideer – som vi herefter skærper i fællesskab – men vi vil også pitche opgaver til dig.

Det forventes, at du kan skrive 1-2 artikler om måneden.

Interesseret? Så send os en mail med følgende:

1. Lidt om dig selv og dine interesseområder: Er du gyserelsker, skamdyrker du reality-tv, har du set alle ungdomsserier på Netflix, stalker du hele ’Euphoria’-holdet på sociale medier, eller noget helt andet?

2. En liste med tre serier/programmer/film/skuespilstjerner, du er oppe at køre over lige nu – med en begrundelse på én sætning.

3. En eller flere af dine tidligere (eller helt nye) tekster, helst inden for film/serier/populærkultur.

4. 1-2 konkrete idéer til artikler, du drømmer om at føre ud i livet.

Send din ansøgning til jlu@soundvenue.com senest 26. februar, meget gerne før. Eventuelle spørgsmål kan rettes til samme mailadresse eller til filmredaktør Jacob Ludvigsen på tlf. 70200012.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af