Jena Malone blev udsat for seksuelt overgreb under ‘The Hunger Games’-optagelser

Jena Malone blev udsat for seksuelt overgreb under ‘The Hunger Games’-optagelser
Jena Malone i 2019. (Foto: Amanda Edwards/Getty Images)

Jena Malone har delt et billede på Instagram, hvor hun fortæller, at hun blev udsat for et seksuelt overgreb, mens hun arbejdede på ‘The Hunger Games’

Billedet er taget tilbage i 2015 efter optagelserne på den anden film i serien ‘Mockingjay’, hvor skuespilleren fortæller, at hun var i en ekstremt hård periode af sit liv. 

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Det her billede  blev taget lige efter jeg færdiggjorde ‘Mockingjay Part Two’ og havde sagt farvel til alle på settet. Vi optog på en smuk ejendom på landet i Frankrig, og jeg bad chaufføren om at lade mig komme ud på denne mark, så jeg kunne græde og indkapsle øjeblikket«. 

Malone ser i opslaget tilbage på de forskellige følelser, hun gennemgik. For selvom hun mindes rollen i ‘The Hunger Games’ med glæde, fortæller hun også, at hun i perioden blev udsalt for et seksuelt overgreb af en, hun arbejdede med: 

»Selvom denne periode i Paris var ekstremt hård for mig, jeg gennemgik et svært brud og blev også udsat for et seksuelt overgreb af nogen, jeg havde arbejdet sammen med, så var jeg fuld af taknemmelighed for projektet, de mennesker jeg blev tæt med, og den her fantastiske rolle jeg fik lov til at spille. Et hvirvlende væld af følelser jeg først nu er i gang med at lære at sortere i«. 

Skuespilleren har ikke sat navn på personen, og i kommentarfeltet under opslaget fortæller hun en følger, at det skyldes en personlig modstand mod »traditionel cancel-lignende kultur«. Hun nævner dog begrebet genoprettende retfærdighed, der ifølge skuespilleren selv går ud på at »tale med den anden involverede person og stille krav« som en del af en »helingsrejse«.

»Jeg ville ønske, det ikke var forbundet med sådan en traumatisk begivenhed for mig, det er det vilde ved livet, går jeg ud fra. Hvordan man rummer både det kaotiske og det smukke. Jeg har arbejdet meget hård for at hele og lære igennem genoprettende retfærdighed, at kunne slutte fred med personen, som krænkede mig og slutte fred med mig selv«, skriver skuespilleren videre i opslaget. 

Her fortæller Malone også, at overgrebet, og den mørke periode, indtil nu har gjort det svært for hende at tale om filmen og hendes karakter Johanna Mason: 

»Det har været hårdt at snakke om ‘The Hunger Games’ og Johanna Mason uden at føle skarpheden fra det her tidspunkt, men jeg er klar til at komme igennem det og generobre den glæde, og det jeg opnåede. Masser af kærlighed til jer overlevere derude. Processen er så langsom og ikke-lineær. Jeg vil sige, at jeg er for alle, der har brug for at snakke, få afløb eller have et åbent ikke-kommunikeret rum med dem selv. DM mig endelig, hvis du har brug for et safe space, hvor du kan blive hørt«. 

Jena Malone startede sin karriere tidligt som i blandt andet sci-fi-filmen ‘Contact’ med Jodie Foster, famiiedramaet ‘Stepmom’ og ikke mindst ungdomsrollen i kultfilmen ‘Donnie Darko’. I de senere år har hun blandt andet arbejdet sammen med Nicolas Winding-Refn i ‘The Neon Demon’ og tv-serien ‘Too Old to Die Young’. Hun er på nuværende tidspunkt aktuel i nonnefilmen ‘Consecration’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af