Her er de 10 mest sete film på årets CPH:DOX-festival

Her er de 10 mest sete film på årets CPH:DOX-festival
'A Storm Foretold'. (Foto: CPH:DOX)

Holdet bag årets store danske dokumentarbegivenhed, CPH:DOX, kan klappe sig selv på skulderen.

2023-udgaven, der fandt sted i marts, blev det største tilløbsstykke i festivalens historie.

125.680 mennesker indløste billet under festivalen, heriblandt cirka 20 procent på den digitale udgave på streamingtjenesten Para:Dox, der viste omkring 70 af årets film i kølvandet på de fysiske visninger.

Bag tallet ligger også festivalens øgede indsats på at brede sig ud over Københavns grænser. Gennem initiativet Dox:Danmark er et udvalg af årets film blevet vist ved minifestivaler i 28 kommuner.

»Med årets udgave af CPH:DOX er vi for alvor trådt ud af corona-krisen, der har sat sit aftryk på festivalen og dens muligheder for at nå et publikum hvert år siden 2020. Det mest fantastiske er, at interessen er så bredt funderet«, udtaler kunstnerisk direktør Niklas Engstrøm i en pressemeddelelse.

»I København melder næsten alle vores centrale biografer om publikumsrekorder – og det samme gælder ude i landet, hvor vi sammen med lokale kulturinstitutioner har arrangeret minifestivaler i 28 kommuner under overskriften DOX:DANMARK. 2023 er virkelig et gennembrud for CPH:DOX som en festival for hele Danmark«.

Festivalen har i samme ombæring som nyheden om publikumsrekord afsløret årets 10 mest populære film, hvoriblandt der ikke er én eneste fra USA, men til gengæld udelukkende film fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.

På førstepladsen finder man Christoffer Guldbrandsens dybt fascinerende portræt af Donald Trumps kontroversielle rådgiver Roger Stone.

Top 10 for CPH:DOX 2023:

1. A Storm Foretold
2. After work
3. Twice Colonized
4. Total Trust
5. Lige før døden
6. The Mountains
7. Merkel
8. Praying for Armageddon
9. Songs of Earth
10. A Tiger in Paradise

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af