Hugh Grant anklager i retten britisk avis for at bryde ind i hans hjem: »Jeg var forbløffet«

Hugh Grant anklager i retten britisk avis for at bryde ind i hans hjem: »Jeg var forbløffet«
Hugh Grant i 'The Undoing'. (Foto: HBO Max)

Hugh Grant er i øjeblikket undervejs med en omtalt retssag mod det britiske mediehus News UK, der blandt andet ejer den berygtede tabloidavis The Sun.

Tidligere på ugen mødte Grant således op i retten i London, hvor han fremsatte anklager om, at avisen havde gjort brug af ulovlige metoder til at indsamle information.

Det skriver blandt andet BBC.

Grant anklagede blandt andet avisen for at have hyret privatdetektiver til at bryde ind i hans hjem, aflytte hans telefoner og have opsat sporingsenheder på hans bil.

Grant mener at have fundet beviser for dette, efter at han selv hyrede en privatdetektiv, Hr. Burrows, til at undersøge sagen sidste år.

»Hr. Burrows havde informationer, som, i forlængelse af hackingen af min mobil og aflytning af fastnettelefon, viste, at min ejendom havde været udsat for indbrud af folk, der arbejder for The Sun, og at en sporingsenhed var placeret i min bil. Jeg var forbløffet«.

Han anklager videre UK for bevidst at have løjet om deres involvering i hacking og andre former for ulovlig overvågning i årevis.

Det store spørgsmål i retssagen er, om Hugh Grants sager falder i forældelsesperioden på seks år. Indbruddet i hans lejlighed fandt nemlig sted i 2011, men Grant hævder, at han først fandt beviser for The Suns involvering sidste år.

Næste retsmøde i sagen finder sted i starten af juli, hvorefter der forventes at blive afsagt dom.

Hugh Grant er langt fra den eneste kendis, der har søgsmål i gang mod The Sun og News UK. Også Prins Harry har sagsøgt avisen for hacking.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af