Michael Caine går på pension

Michael Caine går på pension
Michael Caine som Alfred Pennyworth i 'The Dark Knight Rises'. (Foto: PR)

Michael Caine går på pension fra skuespillet. Det kan den 90-årige filmlegende bekræfte i BBC Radio 4-programmet ‘Today’, skriver The Guardian.

»Jeg bliver ved med at sige, at jeg vil gå på pension. Well, nu gør jeg det«, siger Caine i radioprogrammet.

Caine forklarer, at han gerne vil slutte karrieren på toppen med en anerkendt hovedrollepræstation. Sådan en rolle har han netop lige haft i filmen ‘The Great Escaper’, som fik britisk premiere i denne måned.

»Jeg har tænkt over, at jeg har haft en film, hvor jeg spillede hovedrollen og fik fantastiske anmeldelser. Hvad kan jeg lave, som kommer til at slå det her?«, siger Caine.

»De eneste roller, jeg er tilbøjelig til at få nu, er 90 år gamle mænd. Eller måske 85. Det kommer ikke til at være hovedroller. Du har ikke leading men på 90, du har brug for at have unge, flotte drenge og piger. Så jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne slutte af med det her«.

Michael Caines karriere strækker sig over syv årtier og, ifølge IMDb, 175 roller – herunder mindeværdige præstationer i actionfilmene ‘The Italian Job’ og ‘Get Carter’ fra 1969 og 1971 samt Woody Allens parforholdskomedie ‘Hannah and Her Sisters’ fra 1986. Yngre filmentusiaster vil nok kende ham bedst for en række roller i flere af Christopher Nolans, inklusive butleren Alfred i ‘The Dark Knight’-trilogien.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af