YouTube udvikler AI-værktøj, der kan efterligne musikeres stemmer

YouTube udvikler AI-værktøj, der kan efterligne musikeres stemmer
YouTube. (Foto: Pexels)

AI-teknologiens fremdrift er eksploderet det seneste år og har skabt store bekymringer inden for både filmbranchen og musikbranchen.

Det ses især i Hollywood, hvor den igangværende strejke blandt andet skyldes den mulige brug af kunstig intelligens til at skrive manuskripter samt efterligne skuespilleres ligheder. Inden for musikkens verden kan AI bruges til at producere spritnye sange ved brug af kendte musikeres stemmer.

Nu er det kommet frem, at YouTube er i færd med at udvikle et AI-værktøj, som giver brugere muligheden for skabe content med stemmerne af berømte musikere. Det skriver NME.

Videoplatformen forhandler i øjeblikket med store pladeselskaber, heriblandt Universal Music Group, Sony Music Entertainment og Warner Music Group, om at få lov til at bruge en række artisters intellectual property, og hvis aftalen går igennem, bliver det en »udvalgt gruppe af brugere«, der får muligheden for at skabe content med AI-værktøjet.

Det skal dog understreges, at det bliver i samarbejde med artisterne, som skal acceptere at deltage i videomaterialet.

Universals CEO Lucian Grainge har sagt, at den nye teknologi potentielt kan »forstærke den menneskelige fantasi og berige musikalsk kreativitet på ekstraordinære nye måder«, mens Warners CEO Robert Kyncl har udtalt, at man bliver nødt til at omfavne teknologien, »fordi man ikke ligefrem kan proppe teknologi i en flaske«.

Forhandlingerne går dog langsomt, og det vides ikke, hvornår en eventuel betaversion af AI-værktøjet står klar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af