Sacha Baron Cohen lancerer hård kritik mod TikTok for antisemitiske videoer

Sacha Baron Cohen lancerer hård kritik mod TikTok for antisemitiske videoer

En række prominente jødiske navne fra underholdningsindustrien retter en skarp kritik mod TikTok for at være hadefuld og diskriminerende mod jøder.

Ifølge New York Times holdt gruppen, heriblandt Sacha Baron Cohen, i forrige uge et videomøde med TikToks ledelse.

»Det, der sker hos TikTok, er, at de skaber den største antisemitiske bevægelse siden nazisterne«, sagde Sacha Baron Cohen under opkaldet.

»Skam jer«, fortsatte ‘Borat’-komikeren, der foreslog, at tjenesten kunne »flip a switch« for at fjerne de antisemitiske videoer, der florerer på TikTok.

Kritikken kommer i kølvandet på Israel-Palæstina-konflikten, hvor der ifølge den jødiske gruppe i videoen er sket en stor stigning i pro-Hamas-videoer de seneste uger.

Mødet blev afholdt samme dag, som det kom frem, at et brev fra 2002 skrevet af Osama bin Laden med forklaring på hans had mod USA gik viralt efter at være blevet delt af flere TikTok-konti.

»Hvis du tænker tilbage til den 7. oktober, var grunden til, at Hamas kunne halshugge unge mennesker og voldtage kvinder, at de blev fodret fra barnsben med billeder, som avlede had«, udtalte Sacha Baron Cohen.

Mødet var med cirka 30 mennesker og varede 90 minutter, skriver New York Times.

Udover Cohen deltog blandt andre Amy Schumer og skuespilleren Debra Messing samt TikTok-skaberen Miriam Ezagui.

TikToks driftschef Adam Presser, som også er jødisk, indrømmede under mødet, at »der meget sandhed i det«, Sacha udtrykte, selvom han også konkluderede, at der ikke er en »magisk knap«, der ville løse alle problemerne.

Dog syntes han at forsvare brugen af pro-Palæstina-protesthymnen »from to the river to the sea«, som ifølge den jødiske gruppe opfordrer til at udslette Israel og dets folk.

Det, argumenterede Adam Presser, er et spørgsmål om fortolkning, fordi udtrykket bruges »casually«.

Mødet er et eksempel på, at konflikten i Israel-Palæstina i den grad også optager Hollywood.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af