‘Dune: Del 2’ er »meget bedre end Del 1«, siger Denis Villeneuve

‘Dune: Del 2’ er »meget bedre end Del 1«, siger Denis Villeneuve
Zendaya og Timothée Chalamet i 'Dune: Del 2'. (Foto: Warner)

Denis Villeneuve tør godt love, at ‘Dune: Del 2’ bliver ventetiden værd.

I hvert fald er instruktøren meget tilfreds med den kommende blockbuster, der som bekendt blev udskudt fra sin 2023-premiere på grund af den nu overståede skuespillerstrejke i Hollywood. Det fortæller han på en pressekonference i Sydkorea, skriver Indiewire.

»For mig er den her film meget bedre end Del 1», siger Villeneuve.

»Der er noget mere levende i den. Der er en relation til karaktererne. Jeg forsøge at gå efter en intensitet og en emotionel kvalitet, som jeg ikke opnåede med Del 1, og som jeg lykkedes med i Del 2. Jeg siger ikke, filmen er perfekt, men jeg er meget mere glad for Del 2, end jeg var for Del 1. Jeg kan ikke vente med at dele den med fans og biografgængere«.

Til samme pressekonference giver Villeneuve også en status på den potentielle tredje ‘Dune’-film. Tidligere har han luftet sine planer for at filmatisere ‘Dune: Messiah’, som er Frank Herberts romanefterfølger til ‘Dune’ – hvis altså ‘Dune: Del 2’ sælger nok billetter.

»Manuskriptet er næsten færdigt, men det er ikke færdigt. Det kommer til at tage lidt tid«, siger instruktøren, som dog overvejer at gå i gang med et andet projekt, inden han dykker tilbage ned i ‘Dune’-universet.

»Jeg ved ikke præcis, hvornår jeg vil tage tilbage til Arrakis«, siger Villeneuve. »Jeg tager måske en omvej først, bare for at komme væk fra solen. For mit mentale helbreds skyld laver jeg måske noget imellem, men min drøm ville være at tage en sidste tur til denne planet, som jeg elsker«.

‘Dune: Del 2: får biografpremiere 28. februar 2024.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af