Facebook lancerer ny streamingtjeneste med gratis spil

Facebook lancerer ny streamingtjeneste med gratis spil
'Asphalt 9: Legends' er blandt spillene på Facebook Gaming.

Facebook er den seneste techgigant, der prøver sig med streaming af spil. Det gør de med Facebook Gaming, hvor brugerne kan streame spil via skyen.

På deres blog skriver Facebook, at de ikke tager kampen op mod eksisterende streamingtjeneste for spil som Google Stadia og Microsofts xCloud. Derimod leverer de en lille stikpille om, at de ikke »vil ikke love for meget og levere for lidt«.

Der er da heller ikke tale om helt store spiltitler, der kan streames på tjenesten, men derimod spil som primært er blevet udviklet til mobiltelefoner.

De første spil er ‘Asphalt 9: Legends’, ‘Mobile Legends: Adventure’, ‘PGA TOUR Golf Shootout’ og ‘Solitaire: Arthur’s Tale’. ‘Dirt Bike Unchained’ fra Red Bull vil desuden blive lanceret inden længe.

Alle spillene er gratis og kan streames via Facebooks Android-app eller i en browser. Det kræver intet ekstra tilbehør. Folk med en iPhone må derimod vente et godt stykke tid endnu.

Facebook bakser nemlig med samme problem som en del andre spiltjenester, der vil ind på Apples enheder – det er simpelthen for omfattende, da alle spillene på tjenesten skal godkendes separat.

Desuden kræver Apples 30% af Facebooks profit på alt, der har med tjenesten at gøre, hvilket Facebook ikke er blege for at kritisere i deres annoncering:

»Apple behandler spil anderledes og fortsætter med at udøve kontrol med en meget kostbar ressource«, skriver Facebook.

Facebook Gaming lanceres i første omgang som betatest i USA, men rammer formentlig Europa i 2021.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af