Sony vil optage og gemme dine samtaler på PlayStation

Sony vil optage og gemme dine samtaler på PlayStation

Bruger du stemmechat, når du spiller med venner (eller fjender) på PlayStation, vil Sony fremover kunne optage og gemme disse chats.

Det har de annonceret i et blogindlæg, der kommer i kølvandet på den nyeste firmware-opdatering af PlayStation 4.

Flere brugere lagde mærke til en notifikation på deres konsol, efter de havde installeret den seneste opdatering. Her blev de gjort opmærksomme på, at stemmechats kan blive optaget med henblik på moderation, skriver The Verge.

Sony har senere uddybet opdateringen og forklaret, at det kun er stemmechats på den kommende PlayStation 5, der vil blive optaget. Men spiller man selv på en PlayStation 4 og deltager i et spil med en, der sidder med en PlayStation 5, kan man altså risikere at blive optaget.

»Beskeden på PS4 lige nu er til for at informere om, at når du deltager i en chat med PS5-bruger (efter lanceringen), kan de vælge at indsende optagelserne fra deres PS5 til SIE,« skriver Sony.

Den nye funktion lader brugere optage deres stemmechats for derefter at indsende dem til gennemgang hos Sony. Det kan for eksempel være relevant, hvis man udsættes for hadsk tale eller diskrimination.

Men det betyder i teorien også, at Sony kan opbygge et lager af samtaler mellem PlayStation-brugere. Det er i øvrigt værd at bemærke, at du giver dit samtykke til potentielt at blive optaget, lige så snart du deltager i stemmechats.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af