Lider du af epilepsi, skal du holde dig langt væk fra ‘Cyberpunk 2077’

Lider du af epilepsi, skal du holde dig langt væk fra ‘Cyberpunk 2077’
'Cyberpunk 2077'.

Årets (eller måske ligefrem årtiets) mest ventede spil lanceres i morgen, når ‘Cyberpunk 2077’ endelig lander efter tre forsinkelser.

Men er du epileptiker, bør du vente med at prøve spillet af, da det kan give voldsomme anfald. Det skriver Game Informer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En af sidens redaktører, der lider af epilepsi, har spillet sig igennem flere dele af spillet, hvor spilleren udsættes for blinkende lys, og det er altså disse, der kan udløse epileptiske anfald.

Det er ellers normen, at spil testes løbende under udviklingen for netop at spotte problemer som disse, men med ‘Cyberpunk 2077’ er de farlige områder i spillene altså sluppet igennem alligevel.

En del af kritikken går på, at der ikke advares nok mod de udløsende dele af spillet, som tilsyneladende er mere voldsomme end i andre spil.

CD Projekt har på Twitter kommenteret, at de arbejder på en løsning – både med tydeligere advarsler i selve spillet samt en mere teknisk løsning, der kan afhjælpe nogle af de udløsende faktorer.

Hvornår opdateringen lander vides ikke. Indtil da bør man, hvis man er epileptiker, holde sig fra spillet eller i hvert fald være opmærksom på, at det kan udløse voldsomme anfald.

‘Cyberpunk 2077’ udkommer til PC, Stadia, Xbox One og PlayStation 4, men kan også afspilles på Xbox Series X/S og PlayStation 5.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af