Margrethe Vestager og EU idømmer spilfirmaer millionbøder efter ulovlig praksis

Margrethe Vestager og EU idømmer spilfirmaer millionbøder efter ulovlig praksis
Margrete Vestager. (Foto: Handout/Getty Images)

Europa-Kommissionen har med Margrethe Vestager i front uddelt bøder af en samlet værdi på omkring 58 millioner kroner til flere forskellige spilfirmaer.

Bøderne falder efter ulovlig geoblokering af spil, der kan aktiveres på Steam, en af verdens største platforme for PC-spil. Det skriver kommissionen på deres hjemmeside.

Firmaerne – Valve (der ejer Steam), Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media og ZeniMax – er dømt efter at have overtrådt loven om at blokere deres spilindhold på tværs af de europæiske lande.

»Dagens sanktioner mod Valve og de fem PC-spiludgiveres brug af geoblokering bør fungere som en påmindelse om, at det under europæisk lovgivning er forbudt for firmaer at begrænse salg på tværs af landegrænser«, udtaler Margrethe Vestager om sagen.

Når man køber PC-spil, sker det ofte ved modtagelsen af en kode, der skal indløses. Men for at omgå høje priser vælger mange forbrugere at købe koderne fra mindre forhandlere, der har skaffet deres koder fra billigere lande, for derefter at aktivere dem hos Steam.

Det er denne praksis, som de involverede spilfirmaer og Steam har prøvet at slå ned på, da det altså er ulovligt i Europa.

Det skyldes lovgivningen for det såkaldte indre marked i Europa, hvor europæiske indbyggere skal have mulighed for frit at vælge, hvor de foretager deres køb – blandt andet for at undgå, at firmaer udnytter deres monopol ved at skrue priserne i vejret.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af