Her er de ti bedste superheltespil, du kan spille lige nu

Er du mest til Marvel, Batman eller familievenlig skurketæsk? Vi guider dig til de bedste superheltespil på digitale platforme.
Her er de ti bedste superheltespil, du kan spille lige nu
'Marvel's Spider-Man'. (Foto: PR)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Marvel Snap’

Imens Marvel-ficer ingen af serie- og filmuniverset for længst har grebet om sig, er det anderledes i spilbranchen, hvor de verdenskendte superhelte har haft lidt sværere ved et succesfuldt indtog.

Men nu gør Marvel endnu et forsøg med adskillige nye projekter undervejs. Et af dem har allerede vist sig at være en overraskende succes for et koncept, der ellers er ganske atypisk for tegneseriegiganten, nemlig det gratis kortspil ’Marvel Snap’.

Her starter du med en bunke superheltekort, som du med taktisk snilde skal organisere, så du trumfer modstanderen. Bedst ud af tre vinder, og det hele er så simpelt og lige til, at man næsten ikke forstår, hvordan det fænger så godt, som det faktisk gør.

Er udkommet til pc, iOS og Android.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Marvel’s Spider-Man’

Spider-Man har unægtelig været en af Marvels største succeser – også på PlayStation hvor  Peter Parker meldte sin ankomst i 2018.

Det er en fænomenal superhelteoplevelse, når du skyder omkring dig med svindelvæv og tager kampen op mod nogle af edderkoppens største fjender. Det har aldrig før føltes så godt at svinge sig rundt i New York som i ’Marvel’s Spider-Man’.

At spillet samtidig bruger open world-formlen, hvor du glædeligt afsøger hver en krog af storbyen for at finde skjulte hemmeligheder, imens det hele kobles sammen af en ganske fin fortælling om både Spider-Man og Parker, binder bare en flot sløjfe på en allerede imponerende spiloplevelse.

Er udkommet til pc og PlayStation.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Batman: Arkham’-serien

Det er svært at udpege et enkelt spil fra ’Batman: Arkham’-serien, for seriens tre hovedudspil – ’Asylum’, ’City’ og ’Knight’ – udgør en af spilbranchens største og mest indflydelsesrige trilogier.

Her fokuseres primært på det helt centrale forhold mellem Batman og Jokeren, og selvom andre skurke (og helte) kigger forbi, så er det den ikoniske duo, der spilles af Kevin Conroy og Mark Hamill, som virkelig løfter spillet op til en af de bedste DC-oplevelser nogensinde.

Sjældent har Gotham, der ligger åben for dine fødder, været mere levende, og med et nytænkende kampsystem står trilogien, som udgør grundlaget for Arkhamverse (og som i øvrigt er en del af det større DC Multiverse), som en revolutionerende milepæl for superheltespil.

Er udkommet til pc, PlayStation og Xbox.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Marvel’s Guardians of the Galaxy’

Der var ikke de største forventninger, da universets sjoveste tæskehold tog en pause fra det store lærred for at uddele cirkelspark i den digitale verden, for ’Marvel’s Guardians of the Galaxy’ landede i en periode af 2021, hvor superheltespil havde et blakket ry.

Derfor er det også en glædelig overraskelse, at spillet aldrig tager sig selv for seriøst og formår at indfange den kække og underholdende stemning, der har gjort universets vogtere så vellidte.

Her er godt nok ingen Chris Pratt som Star-Lord (hvilket måske taler til spillets fordel), men der er skruet op for 80’er-musik, højt humør og en meget død Thanos, så er man i humør til en intergalaktisk krig, så bliver det ikke meget sjovere end i dette spil.

Er udkommet til pc, PlayStation og Xbox.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘InFamous Second Son’

Der var engang for godt og vel ti år siden, hvor parkour af uransagelige årsager boomede. Det overså spilbranchen naturligvis ikke, for den frie løbestil med de mange hop gjorde sig perfekt i de åbne verdener, hvor man forcerer bygninger, veje og alt imellem.

’InFamous’ var PlayStations forsøg på at kaste sig ind i superhelteuniverset. Det blev ingen bragende succes, men heller ikke en komplet fiasko, med historien om Delsin Rowe, der kan absorbere masser som røg og elektricitet og bruge dem som kreative våben.

Det resulterer i en forbløffende brutal oplevelse, hvor du trods superhelteevner kan vælge at dræbe civile og tage den mere dystre rute mod forskellige afslutninger, som afspejler din hang til skurketendenser.

Er udkommet til PlayStation.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Injustice 2’

Er du typen, der efterhånden er så fyldt med vrede efter DC’s mange forgæves forsøg på at matche Marvels succesfulde univers, så er der faktisk et sted, hvor du kan få afløb for dine aggressioner.

Stedet kaldes ’Injustice 2’, og imens mange superheltespil har travlt med at slippe dig løs i en enorm by, så får du her en klassisk kampoplevelse a la ’Tekken’ og ’Street Fighter’, men udelukkende med et persongalleri bestående af DC’s mange figurer.

Bag spillet finder du ’Mortal Kombat’-studiet NetherRealm Studios, der er blandt genrens bedste, og de har altså formået at skrue en fantastisk oplevelse sammen – båret af en forbavsende god historie, hvilket ellers er uhørt i fighting-kategorien.

Er udkommet til pc, PlayStation og Xbox.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘South Park: The Fractured but Whole’

Gider du ikke den seriøse stemning, så glem alt om Marvel, DC og alle deres flotte, muskuløse og meget ansvarlige superhelte. Der er hjælp at hente i en helt anden grøft.

I 2017 valgte Matt Stone og Trey Parker at udvide deres ’South Park’-univers med et rollespil, og resultatet er et prutbefængt og kritikerrost medley af action og strategi, der tager tykt pis på rivaliserende superhelte (hvilket selvfølgelig er en hel metakommentar i sig selv).

Siger Cartman, Stan og alle de andre dig ingenting, så er det nok ikke lige her, du får stillet din superheltetrang, men hvis du er mættet af det (til tider generiske) Marvel-univers og DC’s ofte dystre stil, så er det tiltrængte afbræk lige her.

Er udkommet til pc, PlayStation og Xbox.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Saints Row IV’

Inden den notoriske over the top-actionserie gjorde et mere renskuret comeback i 2022, var ’Saints Row’ et halsbrækkende blockbusterhit for folk, der havde fået nok af seriøsiteten i store spil som ’Grand Theft Auto’.

Vildest og mest episk blev det i seriens fjerde udspil, hvor du som spiller erklæres præsident af USA, får superheltekræfter og skal afværge en invasion af rumvæsener i det, der mest af alt kan betegnes som en vanvittig parodi på sci-fi-klassikere som ’Mass Effect’ og ’The Matrix’.

Der er vitterligt intet, der er helligt. I stedet gøres der grin med alt og alle, især ’Saints Row’ selv. Spillet er nemlig utrolig selvbevidst på den helt perfekte måde, hvor man er underholdt fra start til slut.

Er udkommet til pc, PlayStation og Xbox.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Prototype’

’Prototype’ fra 2009 er ikke dit typiske superheltespil. Det er nærmere en tur ned i skoene på en antiskurk, hvor du ikke skal have alt for mange moralske overvejelser, hvis du vil redde verden.

Her spiller du som shapeshifteren Alex Mercer, der kan lave sine arme om til våben i kampen mod en mystisk virus, der er ved at inficere New York. Det foregår efter den klassiske open world-opskrift, hvor du frit kan gøre, som du vil, imens du opgraderer dine evner og nedkæmper skurke.

Det er ikke en klassiker i genren, men The Big Apple har sjældent været skildret mere imponerende, og spillets moralske ambiguitet (der lader dig hærge og dræbe selv de mest uskyldige civile) er et kærkomment afbræk fra især Marvels dydsmønstre.

Er udkommet til pc, PlayStation og Xbox.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Wonderful 101’

Hvis én superhelt ikke er nok for dig, hvad siger du så til 101 af dem? Sådan lyder præmissen for dette familievenlige superheltespil, hvor du tager kontrol over et helt hold, der løfter i flok.

Og der er vitterligt tale om at løfte i flok, for det enorme hold udgør tilsammen en organisme, der som helhed kan transformere sig til en knytnæve eller andre angreb, som kan tvinge en indtrængende rumvæsenrace i knæ.

Det er lidt tosset, og man mærker tydeligt de japanske rødder i ’The Wonderful 101’, som er markant anderledes end Vestens pumpede testosteron-helte. Men det er et flydende og dynamisk actionbrag, der bare føles helt vildt godt i hænderne.

Er udkommet til pc, PlayStation og Nintendo Switch.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af