TikTok overlever endnu en dag i USA

TikTok overlever endnu en dag i USA
Foto: Solen Feyissa

USA’s præsident, Donald Trump, har i længere tid prøvet at få TikTok ned med nakken, og det så egentlig ud til at lykkedes, da TikTok her til morgen skulle være blevet bandlyst fra amerikanske app stores.

Sådan gik det dog ikke, for i 11. time formåede TikTok at få nedlagt midlertidigt forbud mod Trump-administrationens ordre, skriver The New York Times.

Det var ellers meningen, at TikTok helt skulle fjernes fra det amerikanske marked. Ifølge de amerikanske myndigheder udgør appen nemlig en trussel mod den nationale sikkerhed.

TikTok ejes af det kinesiske firma ByteDance, og myndighederne frygter, at ByteDance overfører data på de amerikanske brugere af TikTok til den kinesiske regering. Dette har TikTok længe afvist.

En mulig løsning på problemet, der dog ikke nødvendigvis afhjælper problematikken med brugerdata, har været et amerikansk opkøb af TikTok. Senest skulle Oracle og Walmart have slået sig sammen om et bud, men dette er – ligesom resten af sagen – gået i hårknude.

Kampen mellem TikTok og de amerikanske myndigheder ser dermed ud til at fortsætte. Bandlysningen af TikTok er da heller ikke droppet endnu, da den blot er udsat på nuværende tidspunkt.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af