QAnon-forum reddet af russere: 8kun smidt af internettet

QAnon-forum reddet af russere: 8kun smidt af internettet
Der flages for QAnon ved en demonstration for ytringsfrihed i Virginia, USA. (Foto: Anthony Crider)

8kun – der tidligere gik under navnet 8chan – blev i weekenden smidt kortvarigt af internettet, skriver The Guardian.

Det stærkt højreorienterede forum gik offline, da dets internetudbyder, der har beskyttet 8kun mod hackerangreb, valgte at droppe platformen grundet hadfyldt og voldeligt indhold.

8kun skiftede navn fra 8chan sidste år, da platformen blev afskåret fra internettet af den daværende udbyder, Cloudflare. Det kom i kølvandet på flere masseskyderier, hvor gerningsmændene havde brugt 8chan til at uploade manifester.

Siden da har udbyderen VanwaTech lagt platform til 8kun, men deres samarbejdspartner, som leverer 8kuns server, afbrød altså i weekenden samarbejdet. Herefter sprang det russiske firma DDoS-GUARD til med hjælp.

DDoS-GUARD er kendt for at tilbyde deres tjenester og platform til kontroversielle sider og fora som netop 8kun, som andre internetudbydere ikke vil røre ved.

Udover at være ynglested for masseskyderier og nazister er 8kun også blevet brugt til at huse børnepornografi og konspirationsteorien QAnon. Med sit nye russiske hjemsted deler 8kun nu server med terrororganisationen Hamas.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af