Snart kan du ikke længere se, hvilke videoer folk hader på YouTube

Snart kan du ikke længere se, hvilke videoer folk hader på YouTube
YouTube. (Foto: Pexels)

Når du ser videoer på YouTube, kan du lige nu hurtigt og nemt se, hvad andre folk synes om den – har den fået flest likes eller dislikes?

Det slutter dog snart, for YouTube har annonceret, at de fremover vil skjule, hvor mange der har indikeret, at de ikke bryder sig om en video.

Det er dog stadig muligt at vende tommelfingeren ned, men resultatet er ikke synligt for andre end kontoen, der har uploadet videoen.

Ændringen blev testet tidligere i år, og konklusionen har været, at den gavner især de mindre kanaler positivt, da den reducerer misbrug af dislike-funktionen.

Dette sker ofte ved koordinerede angreb på platformen, hvor brugere går sammen om at nedstemme en video for at skabe et falsk, men højt antal af negative stemmer.

Fænomenet er ironisk nok i fuld sving på videoen, som YouTube har lavet om den seneste ændring – her er der lige nu tre gange så mange dislikes, end der er likes.

Ændringen starter i dag, men ruller langsomt ud, så den er ikke nødvendigvis aktiveret med det samme på tværs af alle videoer.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af