Tyrkiet vil udvise syriske flygtninge efter kontroversielle TikTok-videoer

Tyrkiet vil udvise syriske flygtninge efter kontroversielle TikTok-videoer
TikTok. (Foto: Sean Gallup/Getty Images)

Tyrkiet har tilbageholdt mindst syv syriske flygtninge, som står til at blive smidt ud af landet, efter de har deltaget i en udfordring på TikTok.

Ifølge anklagerne har de i videoerne spist bananer på en »provokerende« måde, hvilket Tyrkiet tolker som »opfordring til eller ydmygelse af det tyrkiske folk med had og fjendtlighed». Det skriver The Washington Post.

Trenden med de bananspisende syrer startede efter en video ramte sociale medier, hvor en tyrkisk mand beklagede sig over, at han ikke havde råd til at købe bananer.

Herefter vendte han sig imod en syrisk kvinde og hævdede, at syrere har råd til at købe og spise kilovis af dem på grund af de offentlige ydelser, som de modtager i landet – en påstand, som ifølge Washington Post er baseret på falske rygter.

Siden da har flere syrere – ikke kun i Tyrkiet, men på tværs af kloden – deltaget i videoer på TikTok og andre platforme, hvor de som en slags sarkastisk kommentar gør grin med den originale video ved at spise netop bananer.

Nyhedsmediet Al-Monitor skriver, at kontroversen omkring trenden kommer i kølvandet på en tiltagende aggressiv tone over for de syriske flygtninge.

Tyrkiet har de seneste år taget imod et stigende antal syriske flygtninge og har i dag verdens største flygtningegruppe med fire millioner syrer.

Samtidig er landets økonomi forværret, hvilket kun intensiverer spændingerne mellem det tyrkiske folk og landets flygtninge.

Både Washington Post og Al-Monitor citerer flere kilder, der beskriver de potentielle deportationer som ulovlige.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af