Elon Musks Twitter-saga om indkomstskat når sit klimaks – betaler 72 milliarder kroner

Elon Musks Twitter-saga om indkomstskat når sit klimaks – betaler 72 milliarder kroner
Elon Musk. (Foto: Win McNamee/Getty Images)

Hvor de fleste bruger sociale medier til at lufte deres holdninger og poste ligegyldige memes, er Twitter blevet Elon Musks foretrukne platform til at diskutere sine overvejelser om indkomstskat.

Derfor er det måske heller ikke helt overraskende, at han nu – netop på Twitter – har annonceret, at han betaler mere end 72 milliarder kroner i skat i 2021.

Afsløringen kommer efter en længere periode, hvor Tesla-stifteren har ligget i infight med flere amerikanske politikere for sin (manglende) beskatning de seneste år.

Eftersom Musk ikke modtager løn fra sine firmaer, behøver han i teorien ikke at betale skat af sin indkomst, for han har vitterligt ikke en.

I stedet består hans formue blandt andet af aktier, heriblandt fra de vilde stigninger på Tesla-aktien, og når han har behov for penge, låner han sig til dem ved at stille aktierne som sikkerhed.

At verdens rigeste mand ikke betaler skat lyder selvfølgelig lidt mærkværdigt, og diskussionen fik i november Musk til at spørge sine følgere på Twitter, om han skulle sælge ud af Tesla-aktier for at betale skat.

Her blev resultatet et ja, selvom Musk formentlig havde gjort det uanset hvad. Det viser sig nemlig, at hvis han ikke sælger de omtalte aktier i år, får han et skattesmæk næste år, skriver CNBC.

Og sådan sættes der altså et (foreløbigt) punktum med en værdi af 72 milliarder kroner for Musks skatte-saga på Twitter.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af