Elon Musk sælger Tesla-aktier for 50 milliarder kroner i kampen mod Twitter

Elon Musk sælger Tesla-aktier for 50 milliarder kroner i kampen mod Twitter
Elon Musk. (Foto: Pool/Getty Images)

Elon Musk sælger ud af sin formue i form af Tesla-aktier for at dække sig ind i det juridiske opgør mod Twitter.

Således har han solgt aktier til en værdi af intet mindre end 50 milliarder kroner inden for den seneste uge, hvilket investoren Sawyer Merritt gjorde opmærksom på i et opslag på Twitter, skriver The Verge.

Musk havde ellers udtalt i april, at han var færdig med at sælge sine aktier i firmaet, som han købte sig ind i tilbage i 2004, hvilket senere affødte stillingen som direktør.

Netop derfor er en stor del af verdens rigeste mands formue bundet op i netop Tesla, og det er tilsyneladende derfor, at han nu sælger ud af sin beholdning.

Musk risikerer nemlig at skulle bruge pengene som likviditet i det juridiske opgør mod Twitter, som han lige nu befinder sig i efter en lang omgang frem og tilbage om opkøbet af det sociale medie:

»I (det forhåbentligt usandsynlige) tilfælde, at Twitter gennemtvinger handlen, og nogle partnere ikke stiller med egenkapital som planlagt, er det vigtigt at undgå et nødsalg af Tesla-aktier«, forklarede Musk efterfølgende på Twitter.

Firmaet har lagt sag an mod Musk, efter han har trukket sig fra det planlagte opkøbt grundet uoverensstemmelser om antallet af spambots på platformen.

Retssagen mellem de to parter starter den 17. oktober, hvor Musk kan tvinges til at punge ud for firmaet, hvis hans argumenter ikke holder.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af