Efter Netflix-succes: Jeffrey Dahmer er blevet eftertragtet sexsymbol på sociale medier

Efter Netflix-succes: Jeffrey Dahmer er blevet eftertragtet sexsymbol på sociale medier
Evan Peters som Jeffrey Dahmer i 'Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story'. (Foto: Netflix)

Netflix har fået et kæmpe hit på hænderne med Ryan Murphys ‘Dahmer’, der skovler både vild succes og heftig kritik ind med historien om den notoriske seriemorder Jeffrey Dahmer.

Den store popularitet har også bredt sig til sociale medier, hvor Dahmer er blevet det helt store samtaleemne – omend måske ikke helt som forventet (og dog, for det er internettet, vi taler om).

På Twitter og TikTok har en ny generation af unge nemlig fået øjnene op for Dahmer, og hans udseende – frem for hans afskyelige, brutale gerninger – stjæler opmærksomheden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Imens en del af brugerne tørster efter Jeffrey Dahmer, nøjes andre med at savle over Evan Peters i rollen som seriemorderen.

Skuespilleren har tidligere udtalt, at det var vigtigt for ham og serieskaberen Ryan Murphy at sympatisere med ofrene og fortælle deres historier frem for at fokusere på Dahmer selv, hvilket dog lader til kun at være lykkedes delvist.

Ikke overraskende kritiseres liderligheden efter både Dahmer og Peters som Dahmer, på grund af det problematiske aspekt i at romantisere den bestialske seriemorder og hans grusomme handlinger.

Samtidig stilles der også spørgsmål ved den sympati, som Dahmer møder på flere sociale medier, heriblandt TikTok, hvor flere brugere angiveligt indikerer, at de har ondt af ham, og at han trods alt dræbte sine ofre hurtigt og barmhjertigt (det gjorde han ikke, hvis nogen skulle være i tvivl).

Den kontroversielle Dahmer-renæssance har ikke kun resulteret i kåde videoer og tweets, men også memes og fanredigerede videoer med romantiske undertoner, der spiller på et af seriens centrale forhold mellem Dahmer og ofret Tony.

Et af de mest omdiskuterede klip har således fået mere end en million likes og understreger samtidig, hvordan TikTok er blevet den helt store platform for Dahmer-relateret indhold med hashtags dedikeret til seriemorderen, som buldrer af sted med mere end en milliard visninger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af