‘The Sandman’-skaber sender drilsk sviner efter Elon Musk i ‘Ringenes Herre: Magtringene’-kontrovers

‘The Sandman’-skaber sender drilsk sviner efter Elon Musk i ‘Ringenes Herre: Magtringene’-kontrovers
Elon Musk. (Foto: Pool/Getty Images)

Man skulle egentlig ikke tro, at Neil Gaiman (skaberen af ‘The Sandman’), Elon Musk og ‘Ringenes Herre’ har meget til fælles, og det har de umiddelbart heller ikke – bortset fra at de alle sammen nu er trukket ind i én stor pærevælling af internetdrama.

Det hele startede, da verdens rigeste mand satte sig ned og så verdens dyreste serie, hvorefter kritikken prompte faldt på Twitter:

»Tolkien vender sig i sin grav«, lød det. »Stort set alle de mandlige roller er kujoner, idioter eller begge. Kun Galadriel er modig, klog og venlig«.

Tweetet kom efter en længere periodes betændt debat omkring seriens diversitet, hvor tvære folk online mener, at nogle af rollerne ikke bør spilles af andre end hvide personer.

Dén kritik giver Neil Gaiman dog ikke meget for, da en Twitter-bruger tilsyneladende ud af det blå rev forfatteren ind i diskussionen.

Her blev Gaiman spurgt, hvad han synes om Musks kritik af Amazon-serien på trods af, at han ikke har noget som helst med serien at gøre ud over at have forsvaret den imod den seneste tids skæve kritik.

Spørgsmålet blev derfor også hurtigt affejet med en sarkastisk stikpille:

»Elon Musk spørger ikke mig til råds om, hvordan man mislykkes med opkøbet af Twitter, og jeg spørger ham ikke til råds om kritik af film, tv eller litteratur«, skrev Gaiman.

Det er naturligvis referencen til opkøbet af Twitter, som Musk selv satte i søen for derefter at trække i land igen, som Gaiman refererer til – og som Musk i øvrigt endnu ikke har givet et modsvar på.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af