Elon Musk har ikke ondt af Tesla-investorer, der sagsøger ham for milliarder

Elon Musk har ikke ondt af Tesla-investorer, der sagsøger ham for milliarder
Elon Musk. (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

Elon Musk græder tørre tårer over de Tesla-investorer, der bløder penge, når aktieprisen dykker i kølvandet på hans kontroversielle tweets.

Det må være konklusionen, efter han tirsdag tog plads i vidneskranken og blev udspurgt af advokater i retssagen om erstatning til investorer, som har mistet penge på deres Tesla-aktier grundet netop Musks opslag på Twitter. Det skriver The Verge.

Imens Musk i teorien beklagede eventuelle økonomiske tab, så understregede han, at de i det store hele ikke var større end den langsigtede gevinst:

»Jeg ønsker ikke, at en investor mister penge. Hvis de gjorde det på baggrund af et tweet, vil jeg naturligvis være ærgerlig. Men investorer køber og sælger hele tiden aktier. Afstemmer man, vil de have gjort det ekstremt godt«, siger han.

Sagens kerne er et kontroversielt tweet fra 2018, hvor Musk indikerede, at han ville opkøbe alle Tesla-aktier for en pris på 420 dollars, hvilket af de fleste blev opfattet som en hash-reference (en joke, han har afvist under sagens forløb).

Opslaget fik dog store konsekvenser for aktiekursen og blev samtidig et markant bevis i anklagerne om, at Musk manipulerede aktien med sine kommentarer online.

Derfor gik flere Tesla-investorer sammen i et gruppesøgsmål, som nu er mundet ud i retssagen, der løber resten af ugen.

Findes Musk skyldig, risikerer han at skulle betale en erstatning på flere milliarder til de forurettede investorer.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af