Skarp konkurrence: YouTube starter streaming-portal for gamere

Skarp konkurrence: YouTube starter streaming-portal for gamere

Hvis du ikke kan slå dem, så kopiér dem skamløst. Det virker som internettets devise. YouTube har i hvert fald startet et nyt univers målrettet gamere, der ligner gaming-streamingtjenesten Twitch påfaldende meget.

Med YouTube Gaming kan du gå på opdagelse i live-streams fra spil og gamere verden over, foruden livedækninger af turneringer og kuraterede playlists af videoer. Hovedvægten er dog på livestreaming-delen, præcis som på Twitch, hvor tilskuere kan diskutere og kommentere live.

En af de funktioner, der skiller sig ud i YouTube Gaming er muligheden for at spole tilbage og se, hvad der foregik i livestreamen op til fire timer tidligere. Derudover får over 25.000 spiltitler deres helt egen portal, hvor relaterede videoer bliver samlet.

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at YouTube vil have fod på gaming-videomarkedet. Sidste år forsøgte de at købe Twitch, men blev slået af Amazon. Gamingvideoer er nogle af de mest populære på YouTube og står hver måned for over 2,2 milliarder views alene fordelt på de ti mest populære spil. Den rigeste YouTuber, svenske PewDiePie, der tjener ca. 7,5 millioner dollars om året, blev kendt på gaming-videoer.

Spørgsmålet er så, om YouTube med deres størrelse kan vriste livestreamingmarkedet fra Twitch eller om Twitch er blevet en indgroet vane hos gamerne.

Google – eller Alphabet, som de hedder nu – ruller først tjenesten ud i USA og Storbrittanien. Udover at kunne savle over non stop-gaming på desktop, kommer der også en app til både iOS og Android.

Læs også: Spiltrailer: Sindssyg Madden-film med Christopher Mintz-Plasse, Dave Franco og en T-Rex

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af