Årets fem mest opsigtsvækkende tech-produkter: Den skæve, den simple og den sikre

2015 kommer ikke til at gå over i historien som det år, hvor den helt store digitale revolution fandt sted. Men der var alligevel flere produkter, der fik os til at spærre øjnene op. Her er vores fem favoritter. 
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mest nytænkende: Microsoft Surface Book

Apples Tim Cook har mere eller mindre erklæret laptoppen og pc’en død – og han får nok snart ret – men Microsoft præsenterede i år det perfekte produkt til overgangsfasen. Ja, faktisk formåede firmaet praktisk talt at genopstå i en ny form live på scenen, da de præsenterede Microsoft Surface Book, der passer perfekt til laptoppens afsluttende epoke.

Foruden at være en yderst kraftfuld og smuk laptop på højde med en MacBook, kan touchskærmen med et tryk på en knap fungere som enkeltstående tablet. Det gør den oplagt til at varetage mange flere funktioner end en traditionel laptop, uden den går på kompromis med de krav brugere, der eksempelvis skriver meget, har. På den måde varetager den en masse behov i en mangefacetteret overgangsfase, hvor tablets endnu ikke er helt kraftfulde nok til at stå alene.

Microsoft Surface Book er ikke til salg i Danmark – og kommer det måske slet ikke.

OPX5

 

Mest frygtløse/skæve idé: OnePlus X

Vi kunne pege på et hav af smartphoneproducenter, der havde udgivet fremragende Android-modeller i år – Samsung, Motorola, LG – men det unge selskab OnePlus stjal vores opmærksomhed, simpelthen fordi de er så små, men alligevel kompromisløse og risikovillige. Med blot tre smartphones på repertoiret har de allerede formået at manifestere sig i manges bevidsthed, ikke mindst i år hvor de introducerede to nye modeller.

Egentlig præsenterede de deres nye flagskib tidligere på året i form af modellen OnePlus 2, men den fik en lunken modtagelse. Det store skvulp kom med OnePlus X, der har potentialet til at blive en stor succes, ikke mindst nu når den for alvor kommer på markedet efter en måned, hvor man skulle have en invitation for at få fingre i den.

Specifikationerne er ikke overvældende, men med en Snapdragon 801-processor, 3 GB RAM og 13 MP-kamera får man rigtig meget for 2.049 kroner. Det rigtige selling point er dog designet, der vækker lykkelige minder om Apples iPhone 4, men er stadig fuldstændig sin egen med ribbede kanter og en limited edition-version med en bagside i sort keramik. Og så er det både arrogant og flabet, at et lille smartphonefirmas tredje produkt kommer i en begrænset udgave.

OnePlus X kan købes fra OnePlus’ hjemmeside hver tirsdag eller hver dag med en invitation.

Chromecast

Mest enkle idé: Chromecast

Selv om Googles trådløse digitale medie-afspiller Chromecast til dit tv lader meget tilbage at ønske, når man sammenligner det med Apple TV, så er det et langt mere ligetil produkt, der begejstrer med sin umiddelbarhed. Hvor Apple TV og andre lignende konkurrenter har en anden muskelkraft og langt flere udnyttelsesmuligheder, så er Chromecast ligetil, enkelt, diskret og stilrent.

En anden fascination ved Chromecast er, at det er smartphone-styret. Man kan være nok så begejstret for Apple TV og dens nye fjernbetjening, men det ændrer ikke stort på, at fjernbetjeninger stadig er noget fanden har skabt i vrede på en mandag og som man helst vil have et minimum af i hjemmet. Endeligt er det svært at glemme, at en Chromecast koster blot en brøkdel af Apple TV.

Chromecast kan hapses til 320 kroner HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mest dagsordenssættende: Apple Watch

Igen i år har Apple ikke været til at komme uden om. De har både introduceret to nye iPhones, et nyt Apple TV og en fantastisk ny MacBook, som sagtens kunne have været med på denne liste. Men når man siger Apple i 2015, vil det være Apple Watch, de fleste tænker på, efter at uret blev introduceret over hele verden – også herhjemme.

Det var langt fra det første smartwatch, og det kan diskuteres, om det er det bedste – og kønneste – men endnu engang var det Apple, der bragte den nye teknologi på alles læber og håndled.

Uret, der fungerer som en forlængelse af din iPhone, lader dig tage imod opkald, svare på beskeder, betale med NFC-chip og se notifikationer. Selvom der er andre smartwatches, der gør det samme, så er Apple Watch blevet det produkt, de fleste tænker på, når snakken falder på smartwatches.

Apple Watch kan købes lige HER – og du bestemmer selv, om du vil give 3.099 eller 140.000 kroner for det.

BogO

 

Mest solide/sikre produkt: Beoplay H7

Den store højtaler- og tv-producent fra Struer er ikke ligefrem firstmover, men til gengæld gør de som regel debut på nye markeder med manér. Det skete også i år da deres yngre linje B&O Play introducerede deres første trådløse høretelefoner, H8 og H7.

Sidstnævnte er deres seneste model og ikke alene er de en fryd for øret, de er også både innovative og charmerende i deres visuelle udtryk. Eksempelvis kan du kontrollere dem med tre simple fingerbevægelser direkte på ydersiden af høretelefonen. Prisen på 3.299 kroner er i B&O-sammenhænge nådig, men kvaliteten er der ikke justeret på.

Ved årets indgang blev 2015 udråbt til at være et skæbneår for firmaet og administrerende direktør Tue Mantoni. Hvis de stadig er på røven, så er det i al fald ikke Beoplay H7’s skyld. For selv om der ikke er tale om opfindelsen af den dybe tallerken, så beviste B&O Play igen, at de er umulige at komme uden om, når det gælder lydens absolutte topmål.

Du kan købe bøfferne HER.

Læs også: Månedens gear og gadgets: Vild smartphone til 2.000 kroner og de ypperste hørebøffer

Fejl: Argumentet 'posts' er ikke sendt med