GTA-udviklere bliver sagsøgt for 150 millioner dollar i bizar retssag med tidligere direktør

I forgårs landede der 70 siders tung læsning i indbakken hos Rockstar, der står bag ‘Grand Theft Auto’-spillene. Ikke fordi indholdet var kedeligt – tværtimod – det ledte bare op til et søgsmål med et erstatningskrav på 150 millioner dollar til en tidligere direktør i firmaet.

Sagsøgeren Leslie Benzies, var kreativ direktør i Rockstar fra 1999, da produktionen af ‘GTA III’ startede, frem til 2014 hvor han gik på orlov. Han var også direktør og hovedudvikler i Rockstar North, der stod for størstedelen af GTA-spillene (og ‘Red Dead Redemption’, ‘L.A. Noire’ og ‘Max Payne 3’) i perioden. Han forlod endelig firmaet i 2016. Han mener, han har ret til 150 millioner dollar i ubetalte royalties, men hvis det var en frivillig afgang, kan han ikke lægge krav på pengene. Leslie Benzies mener, at brødrene Sam og Dan Houser, der er øverste direktører i Rockstar bevidst forsøgte at vippe ham ud af firmaet.

Og derfra bliver det temmeligt slibrigt. Mudderet flyver mod Rockstar og i særdeleshed Houser-brødrene, der bliver beskyldt for paranoia, uduelighed og at udvikle usund firmakultur. Sam Houser bliver bliver eksempelvis kaldt »ude af stand til at færdiggøre komplekse spil i stor skala« og at han mistænkte Benzies for at »ville overtage firmaet«. Han hævder, at de har udviklet en kultur, der involverer stripklubber og billeder af ansatte i seksuelt kompromitterende situationer.

Det har fået Rockstar til at udsende et svar og samtidig indlede et kontra-søgsmål mod Leslie Benzies. I deres udtalelse skriver de blandt andet, at »Leslie Benzies var værdsat ansat i firmaet i mange år. Desværre stammede begivenheder, der kulminerede i hans opsigelse, fra udtalte præstations- og adfærdsproblemer«, skriver de. »Hans beskyldninger er fuldstændig uden værdi og i mange tilfælde direkte bizarre og vi er meget overbeviste om, at denne sag falder ud i vores favør.«

Læs også: Kunstner livestreamer en majestætisk hjort, der hærger løs i ‘GTA V’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af