Rockstar kommenterer på læk af ‘Grand Theft Auto VI’

Rockstar kommenterer på læk af ‘Grand Theft Auto VI’
'Grand Theft Auto V'. (Foto: PR)

Rockstar har efter et døgns radiotavshed kommenteret på en lang række videoer og billeder, som søndag eftermiddag blev lækket fra en tidlig udgave af ‘Grand Theft Auto VI’.

Twitter bekræfter spilfirmaet, at de er blevet udsat for et angreb:

»Vi blev for nylig ramt af indtrængen i vores netværk af en uautoriseret tredjepart, som ulovligt tilgik og downloadede fortrolig information i vores systemer, heriblandt optagelser fra den tidlige udvikling af det næste ‘Grand Theft Auto’«, lyder det.

Lækken bestod af adskillige videoer og billeder, som tydeligt viste en ældre udgave af spillet.

Samtidig hævdede den angivelige bruger bag angrebet, at de også havde fået fingre i spillets kildekode, hvilket de angiveligt brugte til at afpresse Rockstar.

Netop dét aspekt har fået spekulationerne i gang om, at lækken kunne få konsekvenser for udviklingen af spillet, heriblandt en forsinket lancering.

Rockstars udmelding kan dog tyde på, at urolige fans umiddelbart kan slå koldt vand i blodet:

»På nuværende tidspunkt forventer vi ikke, at der vil være forstyrrelser i vores online spiltjenester, eller at det vil få langvarige konsekvenser for udviklingen af vores igangværende projekter«, skriver firmaet.

Rockstar har indtil videre holdt detaljerne om ‘Grand Theft Auto VI’ tæt til kroppen, og spillet står endnu overfor sin officielle fremvisning.

Derfor fik det lækkede materiale ikke overraskende ekstremt stor opmærksomhed online, da det ramte internettet søndag eftermiddag, hvorefter flere medier gengav materialet, der spredte sig på sociale medier som YouTube og Twitter.

Men det rejste også adskillige spørgsmål om det etiske i at gengive hacket stjålet materiale, og hvem der faktisk vinder ved at se branchens mest ventede spil i en så tidlig udgave, at det ikke efterlader et retvisende indtryk.

Flere fans gav udtryk for, at de var skuffede over det, de så, på trods af at det angiveligt var gamle optagelser med flere år på bagen. Andre blev derimod endnu mere hypet.

Med udmeldingen om, at angrebet tilsyneladende ikke får omfattende konsekvenser, kan vi håbe på, at vi snart får spillet at se i sin nuværende form.

Rockstar understreger i hvert fald, at der kommer endnu en opdatering inden længe, og at de naturligvis vil have en mere formel præsentation af spillet, når det faktisk er klar til at blive fremvist.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af