Lil Yachty, Lindsay Lohan og andre stjerner sigtes for skjult krypto-reklame

Lil Yachty, Lindsay Lohan og andre stjerner sigtes for skjult krypto-reklame
Lil Yachty. (Foto: PR)

Et kuld af små og store stjerner er blevet sigtet for at promovere kryptovaluta uden at gøre deres fans opmærksom på, at de blev betalt for det.

Sådan lyder det i anklagerne fra de amerikanske skattemyndigheder, hvor Lil Yachty, Jake Paul og Lindsay Lohan anklages for at lave skjult reklame for kryptovalutaerne Tronix og BitTorrent, skriver Stereogum.

Anklageskriftet er del af en større sag mod forretningsmanden Justin Sun, der er under luppen for svindel med kryptoaktiver.

»Sun betalte kendisser med millioner af følgere på sociale medier for kraftigt at markedsføre produktet, imens stjernerne specifikt blev bedt om ikke at afsløre deres kompensation«, lyder det i en officiel udtalelse om sagen.

Ifølge anklagerne har Sun bevidst vildledt investorer ved at få influencers og andre stjerner til at promovere de digitale investeringer, så de fremstod eftertragtede, og værdien dermed blev kunstigt forhøjet.

Det er kun et år siden, at netop Jake Paul og Lil Yachty blev anklaget for et lignende fupnummer. Dengang omhandlede det kryptovalutaen SafeMoon.

Ud over Lil Yachty, Jake Paul og Lindsay Lohan er Soulja Boy, Austin Mahone, Ne-Yo, Akon og pornoskuespilleren Kendra Lust ligeledes blevet sigtet.

Alle – undtagen Mahone og Yachty – har dog indgået forlig, hvor de har indvilget i at betale mere end 2,7 millioner kroner.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af