Guide: Musikere som modeller

Designere elsker at lade sig inspirere af musikkens verden, og de sidste måneder har der været oversvømmet med modekampagner med musikere i hovedrollen, lige fra Beyoncé for H&M til Daft Punk og Beck for Saint Laurent Paris. Vi har samlet otte af de mest ikoniske kampagner lige fra Marky Mark for Calvin Klein til Cat Power for Levi’s.1. Madonna og Missy Elliott for Gap (2003)

Tag to af Madonnas store hits ’Into the Groove’ og ’Hollywood’, miks det med Missy Elliott, der rapper om hvor seje Gaps jeans er, og put det hele ind i en halvandet minut lang reklamefilm, og du er garanteret et hit. Madonna og Elliotts Gap-kampagne fra 2003 gjorde lyseblå jeans til allemandseje, og var med til at starte den nu forgangne trend med gotiske bogstaver og mønstre på baglommerne. Og så fik man oveni købet kampagnens soundtrack med på cd, når man købte et par af de amerikanske cowboybukser.

Special Mention: Gap er bestemt ikke uden humor, og nu vi er ved det amerikanske bør deres reklame med Will Ferrell som Neil Diamond-parodi uden tvivl nævnes.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Cat Power for Levi’s (2009)
Inden Cat Power blev kendt for hjerteskærende tekster og skandaløse frisurer var modeverdenden temmelig glad for den amerikanske musiker. Karl Lagerfeld udråbte hende som muse i 2006 med sit statement »J’adore Cat Power«, og i 2009 blev Chan Marshall udvalgt som kampagnemodel for Levi’s i forbindelse med deres Red Tab-kollektion. Kollektionen var inspireret af 70’ernes snit og farver, og især en kort nittebesat denimvest blev voldsomt populær efter Cat Power viste den frem i de kulørte blade.

3. Pharrell for Louis Vuitton (2006)
Pharrell er en mand af mange talenter, og har altid haft en velplaceret fod indenfor i modeverdenden med sit engagement i mærket Billionaires Boys Club. I 2006 fik Marc Jacobs Pharrell indenfor hos de tunge drenge som kampagnemodel for Louis Vuittons herrelinje. Overlegent klædt i guld og pels poserede rapperen for Vuittons AW06-kampagne. Siden har Louis Vuitton også haft musikere som Madonna, Jennifer Lopez og Kanye West foran linsen.

4. M.I.A for Marc by Marc Jacobs (2008)
M.I.A har ofte ladet sig klæde på af nogle af modebranchens sejeste designere, når hun har optrådt til koncerter og festivaler. Hvem glemmer hendes MTV-optræden som højgravid i fuldt outfit fra Henry Holland. Derfor var det heller ikke så underligt, at Marc Jacobs faldt pladask for den srilankanske sangerinde og hyrede hende som kampagnemodel for sin underlinje Marc by Marc Jacobs i 2008. Vanen tro var kampagnen skudt af Jurgen Teller, og billederne blev så populære, at der efterfølgende blev lavet skateboards med flere af kampagnens billeder.

5. Aaliyah for Tommy Hilfiger (1997)
1997 var året for Aaliyahs helt store gennembrud med pladen ’One in a Million’, og den kun 18 årige r’n’b-stjerne var en af de helt store frontfigurer af streetwear til piger. Det så Tommy Hilfiger som deres helt store chance for at komme frem på et nyt marked, og med 90’ernes svaghed for logo og name-dropping blev Aaliyah det amerikanske mærkes nye frontfigur med både kampagne og en rørende kampagnefilm, hvor sangerinden fortæller om sin arv fra sine forældre.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Kanye West for BAPE (2010)
Et af musikverdenens største mandlige modeikoner, hiphop-kunstneren Kanye West, stod i 2010 model for det banebrydende streetwearmærke BAPE. Look-booken var en af japanernes mere sofistikerede af slagsen, da den blandede det nedtonede URSUS BAPE med den farverige hovedlinje A Bathing Ape, som er kendt for dets ikoniske camouflageprint. Kanye West har desuden stået foran linsen for Louis Vuitton i forbindelse med et sneakers-samarbejde med det franske modehus.

7. Pete Doherty for Roberto Cavalli (2007)
Den britiske rockstjerne Pete Doherty har ikke blot været forlovet med supermodellen Kate Moss, han har også selv været ansigtet bag Roberto Cavallis 2007/2008 efterårskollektion. Et noget umage par ville man mene, for der er ikke meget dyreprint og italiener-stil over Doherty. Men kampagnen skruede ned for Callavis overdrevne stil og Pete Doherty poserede som en reinkarnation af Marlon Brando med læderjakke, bredskygget hat og sine næsten ikoniske ’smokey-eyes’.

8. Marky Mark for Calvin Klein (1992)
I starten af halvfemserne var Mark Wahlberg mest kendt som det rebelske medlem af boybandet New Kids on the Block, men i 1992 underskrev rapperen en kontrakt med Calvin Klein Jeans, og sammen med den purunge Kate Moss vendte de op og ned på tidens syn på reklamer med deres kampagne for Calvin Kleins undertøj. Kampagnen og den medfølgende tv-reklame ses i dag for at være med til at definere 90’ernes mode og stil, og satte for alvor skub i Marks såvel som Kate Moss’ karriere.

Læs også: Style Wise: 10 moderne herresko

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af