Min London Fashion Week: Modejournalist Susanne Madsen

Herremodeugen i London er lige rundt om hjørnet, og vi har hevet fat i nogle af de danske deltagere i det britiske modespektakel til en snak om yndlingsdesignere, favoritbutikken og modeuge-highlights.

Susanne Madsen Soundvenue

Susanne Madsen er uddannet modejournalist fra London College of Fashion med en BA i Litteraturvidenskab i bagagen. Hun har boet i London siden 2002 og har fundet sig godt tilrette i den britiske modeby. I dag arbejder hun som freelance-journalist for blandt andre Hero, Dazed & Confused og Dazed Digital, som hun også skal rapportere for under modeugen.

Hvad ser du mest frem til ved modeugen i London?
»Faktisk det hele. Jeg synes, at herremoden producerer nogle af de mest interessante ideer i moden netop nu. Måske er det fordi, at menswear har flere regler og koder at gøre op med end womenswear. Og så elsker jeg at gå til menswear-shows. Det er et meget mere afslappet scenarie end womenswear, som kan være lidt af et cirkus«.

Hvilken britisk herredesigner er din favorit?
»Jeg har to: James Long og Sibling (aka Cozette McCreery, Sid Bryan og Joe Bates, red.) har en stor plads i mit hjerte«.

Hvordan forbereder du dig til modeugen?
»Jeg prøver at få overstået de deadlines, der ligger i dagene lige inden og efter modeugen. Jeg glemmer sent en sæson, hvor jeg blev nødt til at sidde og skrive en feature til et magasin oven i ugens showrapporter. Kan ikke anbefales. Og så er det noget med noget Berocca«.

Hvad skal du have på under modeugen?
»Jeg skal nok have noget Sister by Sibling på, blandt andet et twinset i Toile de Jouy print, hvor de yndige landscener er omsat til motiver inspireret af optøjerne i London. Der sniger sig nok også noget Meadham Kirchhoff ind, og et par fantastiske Jimmy Crystal-solbriller som jeg fandt hos Time’s Up, da jeg sidst var i København«.

Hvilke tre ting har du altid på dig under modeugen?
»Min BlackBerry, et ekstra batteri og hovedpinepiller«.

Læs også: Street style: Maria Black butiksåbning

Hvordan slapper du af efter shows og fester?
»Jeg plejer at gemme afslapningen til efter ugen, da jeg for det meste skal hjem og skrive om aftenen. Men når det hele er slut, planlægger jeg at gense første sæson af Netflix’ nye serie ‘Hemlock Grove’. Den er lidt et hot mess, men jeg siger aldrig nej til horror som involverer Bill Skarsgård, der smører blod på som læbestift. Og så har den et fantastisk soundtrack«.

Hvad er det særlige ved London-ugen i forhold til andre modeuger?
»Jeg er nok lidt forudindtaget, eftersom London er ’min’ by, men her er en helt særlig energi. Kontrasterne mellem Savile Rows traditionsbundne skrædderkunst, de unge designere og giganterne som Burberry og Alexander McQueen er noget af det, der gør London så dynamisk«.

Hvad er dit bedste tip til modeugen i London?
»Denne sæson er showkalenderen vokset meget, så det er nok at lægge en militæragtig strategi for, hvordan man skal prøve at nå det hele«.

Læs også: Street style: Henrik Vibskov shop-event

Din yndlingsbutik i London? 
»Stormagasinet Fortnum & Mason på Piccadilly. Jeg elsker det hele, fra butikkens andeægsblå facade til deres ultra-gammeldags restauranter. Selv om de for nylig shinede det hele op, så er tiden gået lidt i stå derinde, og det er fantastisk. Det bedste er accessory-etagen, hvor der altid er helt stille på nær et par fine ældre damer, som køber paraplyer med flæser«.

Hvad bliver dit sommerkøb i år? 
»Jeg er ikke så solglad, så jeg prøver for det meste at lade som om, at sommersæsonen ikke eksisterer. Mit drømmekøb lige nu er en Justin Bieber-sweatshirt fra Alec Weitls blog Sexy Sweaters. Weitl arbejder vistnok på at omsætte sine Photoshoppede sweatre til virkelighed, og jeg krydser fingre for, at han inkluderer en af sine versioner med The Biebs«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af