Guide: De 10 bedste modeloptrædener i musikvideoer

Kate Moss vrikker med numsen i Paul McCartneys nye musikvideo, og det er langt fra første gang supermodeller lægger ansigt til musikken. Vi guider til de mest ikoniske modeloptrædener i musikvideoens verden.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Billy Joel ‘Uptown Girl’ (1983)
Model: Christie Brinkley
Selv om en yngre generation måske husker Claudia Schiffer i Westlifes fortolkning af ‘Uptown Girl’, er nummeret skrevet til den i dag 59-årige amerikanske topmodel Christie Brinkley. Billy Joel skrev nummeret til modelskønheden, før de to blev gift – og senere skilt. Uanset hvad er Brinkleys optræden som uptown girl blevet et ikonisk øjeblik i musikvideohistorien.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


George Michael ‘Freedom! ’90’ (1990)

Modeller: Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington og Cindy Crawford
I stedet for selv at optræde i musikvideoen til sit 90’er-hit hyrede George Michael en håndfuld af datidens største modeller til at synge sangen for ham. Siden har videoen inspireret både musikere og modeller, og hvem husker ikke den sensuelle badekarsscene eller Evangelista, der trækker et langt hvidt lagen bag sig igennem en dyster lejlighed?

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Chris Isaak ‘Wicked Game’ (1990)
Model: Helena Christensen
Chris Isaaks video til ‘Wicked Game’ har plantet sig i de flestes hjerner. Og det skyldes ikke mindst danske Helena Christensens sensuelle performance på en sort/hvid strand i et rimeligt lummert set-up omfavnet af en ung Isaak. Musikvideoen er sidenhen blevet kåret som en af de mest seksuelle nogensinde af VH1 og MTV.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Michael Jackson ‘Remember The Time’ (1992)
Model: Iman
I sin storhedstid var Jackson ikke kun kendt for sine hits, men også de dertilhørende videoer, der især i 90’erne inviterede både skuespillere og modeller med foran kameraet. På modefronten husker vi tydeligst supermodellen Iman, der med Eddie Murphy ved sin side giver den som egyptisk dronning i bedste Kleopatra-stil.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

George Michael ‘Too Funky’ (1992)
Modeller: Linda Evangelista, Nadja Auermann, Emma Sjöberg, Estelle Hallyday, Shana Zadrick, Tyra Banks, Beverly Peele og Emma Balfour
Efter sin modelsucces med ‘Freedom 90’ tager George Michael fascinationen til nye højder i musikvideon til ‘Too Funky’, der kører et bizart catwalk-tema med et helt fodboldhold af supermodeller. Bag den excentriske modelvideo gemmer sig selvfølgelig et modenavn som instruktør, designer Thierry Mugler.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lenny Kravitz ‘If You Can’t Say No’ (1998)
Model: Milla Jovovich
I bedste slut 90’er futurisme hænger Lenny Kravitz ud med den ukrainske model Milla Jovovich foran kameraet i videoen til ‘If You Can’t Say No’, der er spækket med intertekstuelle badekarsreferencer til Michaels ‘Freedom 90’. Rollen som musikvideomodel må have faldet naturligt for Jovovich, der blandt andet spiller én af hovedrollerne i Luc Bessons ‘Det Femte Element’ iklædt design af Jean Paul Gaultier.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jay Z (feat. Pharrell) ‘Change Clothes’ (2003)
Modeller: Naomi Campbell, Jessica White og Liliana Dominguez
Også i det nye årtusinde hitter modeller i musikvideoer, og Naomi Campbell er efterhånden en gammel kending i faget. Selvfølgelig er rollen i Jay Z og Pharrells hit også som skræddersyet til dem. De tre modeldamer giver den nemlig som modeller på catwalken med musikerne på første række.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The White Stripes ‘I Just Don’t Know What To Do With Myself’ (2003)
Model: Kate Moss
Det er ikke Moss’ første optræden i en musikvideo, men nok den mest mindeværdige ind til videre. Hele videoen er da også dedikeret til den britiske modelrebel og hendes strip-seance iført intet andet end en bh og trusser.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Duran Duran ‘Girl Panic’ (2011)
Modeller: Naomi Campbell, Cindy Crawford, Eva Herzigova, Helena Christensen og Yasmin Le Bon
Man skulle tro vi var tilbage i starthalvfemserne med et stærkt hold af tidens topmodeller, der giver den som bandet Duran Duran i en humoristisk dokumentar-tilgang til musikvideoen, som viser, hvordan modellivet og musikerlivet smelter sammen.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Paul McCartney ‘Queenie Eye’ (2013)
Model: Kate Moss
Bag det nyeste bud på en modeloptræden i en musikvideo står de tro briter Paul McCartney og Kate Moss. Den tidligere Beatles-sanger har nemlig hyret den britiske kultmodel til vidoen til sit nye nummer ‘Queenie Eye’. Om McCartney har været inspireret af The White Stripes er ikke til at vide, men Kate Moss får da vist sine kurver endnu en gang. Dog i et lidt mere anstændigt og prominent selskab, der blandt andet består af ekskæresten Johnny Depp og skuespillerne Meryl Streep og Sean Penn.

Læs også: Guide: Musikere som modeller

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af