Guide: Det bedste fra Marc Jacobs tid hos Louis Vuitton

Marc Jacobs har sagt au revoir til det franske modehus Louis Vuitton, hvor han har været ansat som chefdesigner i 16 år. I løbet af sin tid hos Louis Vuitton, er Jacobs lykkedes med at etablere luksusmærket som en af branchens største spillere gennem en række tiltag; nogle er gale, andre geniale, men alle er helt sikkert fashionable. Vi har samlet designgeniets seks højdepunkter i sin tid hos Louis Vuitton.

marc jacobs

Blottende kampagner
Efter en transformation fra buttet nørd til trænet modemand, har Marc Jacobs ikke været bleg for at vise sin tonede krop frem. Dette fik verden blandt andet at se i en kampagne fra Louis Vuittons samarbejde med designeren Stephen Sprouse tilbage i 2001, hvor modemogulen poserer nøgen, sprayet med det samme graffiti-print, som også pryder Vuitton-tasken.

louis vuitton

Teatralske modeshows
Jacobs’ lange række af modeshows for Louis Vuitton har været intet mindre end spektakulære. Med alt fra en hær af modelsygeplejersker til enorme karruseller og lokomotiver, har designeren altid sørget for et show, som har blæst gæsterne omkuld til den parisiske modeuge.

marc jacobs

Forandring fryder
Det tog flere måneders forhandling, før Marc Jacobs endelig takkede ja til posten som kreativ direktør for Louis Vuitton i 1997. Her skulle han ikke alene stå for mærkets lækre lædervarer, men også designe deres første tøjkollektioner – og således gik Louis Vuitton fra at være taskefavorit til at blive global modegigant.

kate moss naomi campbell

Supermodeller på catwalken
Når Marc Jacobs kalder, kommer supermodellerne løbende. Designeren er blandt de få, som gang på gang kan lokke Kate Moss til at spankulere ned ad catwalken, når Louis Vuitton afholder modeshow, blandt andet akkompagneret af andre af branchens topspillere, såsom Naomi Campbell. Og hvem husker ikke en rygende Moss for enden af catwalken.

louis vuitton japan

Japanske samarbejder
Marc Jacobs har ikke alene stået for Louis Vuittons udvikling og meget af hans hjælp og inspiration er hentet i Japan. Blandt andet blev mærkets tasker tilføjet ungdommelighed og farve af kunstneren Takashi Murakami, og siden er taskerne blevet pyntet med polkaprikker af endnu en japansk kunstner, Yayoi Kusama. Desuden var Louis Vuittons ss/13-kollektion været inspireret af en af Japans største popstjerner, Hatsune Miku, en holografisk projektion med computer-genereret stemme.

marc jacobs

Fransk hæder
Sidst, men bestemt ikke mindst, har det amerikanske designgeniet modtaget den ypperste anerkendelse indenfor kunst i Frankrig, da han blev hædret af landets kulturminister som ‘Chevalier des Art et des Lettres’ for hans bidrag til moden i sit adopterede hjemland i 2010. Samme år modtog han desuden det franske institut Alliance Françaises pris ‘FIAF Trophée des Arts’, ligeledes for hans enestående modearbejde hos Louis Vuitton.

Læs også: Karl Lagerfelds mest mindeværdige bemærkninger

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af