Louis Vuittons kæmpekuffert skaber røre i Rusland

Louis Vuitton

Den Røde Plads i Rusland er blevet pyntet med en 30 meter lang og ni meter høj kuffert af det franske luksusmærke Louis Vuitton, men det er ikke alle russere, som er lige begejstrede for hovedstadens nye accessory.

Kufferten rummer en udstilling, der markerer det russiske storcenter Gums 120års jubilæum, da centeret huser Louis Vuittons hovedbutik i Rusland. Men kuffertens levetid på Den Røde Plads bliver kort, fordi den hindrer det ikonikse udsyn til St. Basils Katedral og Kremlin.

Læs også: Guide: Hvad kan Louis Vuitton forvente af Nicolas Ghesquière?

Frontfiguren i klageprocessen hedder Alexander Sidyakin og repræsenterer præsident Vladimir Putins parti. I sin klage påpeger Sidyakin endvidere, at luksusmærket bryder med loven, da det er forbudt at have en reklame af den størrelse på et sted, som optræder på Unescos Verdensarvsliste.

Desuden var Sidyakin utilfreds med, at kufferten er seks meter længere end mausoleet nærved, hvor Lenins mumificerede krop er udstillet.

Læs også: Se Bowies længe ventede kampagnefilm for Louis Vuitton

Louis Vuitton tog til genmæle og argumenterede blandt andet for udstillingens ret til sin prestigefulde plads ved at påpege, at denne symboliserer mærket og Ruslands lange historie, samt at selve tasken er en overdimensioneret kopi af selvsamme kuffert, som blev bestilt af den russisk prins Vladimis Orlov i starten af det 20. århundrede.

Desværre for Louis Vuitton tog Gum ikke overraskende sine landsmænds parti, og mærket har skrevt i en offentlig erklæring på deres website, at de har bedt luksusmærket fjerne udstillingen omgående.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af