Copenhagen Fashion Week: Bruuns Bazaars minimalistiske stillstand

BruunsBazaar

Modeugens mest eftertragtede model, Caroline Brasch, åbnede Bruuns Bazaar-showet på Designmuseet og lagde stemningen for et show og en kollektion, der begge var domineret af det danske mærkes velkendte minimalistiske elegance med skarpe linjer og rene, fyldige farver, der giver et nik til den nordiske designtradition.

Læs også: Copenhagen Fashion Week: Street style fra modeugens anden dag

Mærket har haft nogle sæsoner med stor udskiftning i designersædet, og efter grundlægger Bjørn Bruun opgav sin stilling som chefdesigner, overtog Rebecca Bay roret. Siden blev hun headhuntet af amerikanske The Gap og erstattet af et designteam, og sidste år overtog Inwear-designer Lene Borggaard så stillingen som chefdesigner for det danske modehus.

Den slags forandringer kan godt slå et mærke ud af kurs. Og selvom Bruuns Bazaar atter beviste, at de er gode til at skabe enkelt og smukt tøj, som de fleste mennesker gerne vil gå med, var det som om kollektionen manglede et overordnet tema og en mere klar retning. Flere af emnerne fra tidligere kollektioner var at spotte på catwalken igen, og selvom porcelænsprint, rundhalset strik og enkelt overtøj stadig fungerer rigtig godt, så gør det bare, at der er langt mellem overraskelserne.

Læs også: Copenhagen Fashion Week: Stine Goyas blå brudstykker

Selvfølgelig er det en styrke at holde fast i sine rødder, men i en tid, hvor unge danske designere som Freya Dalsjø og Asger Juel Larsen sætter dagsordnen med  dynamiske og nytænkende kollektioner, ville det klæde nogle af de etablerede mærker at udfordre sig selv lidt mere.

Se flere billeder på de næste sider. 
Bruuns1

Løse silhuetter og porcelæns-inspirerede print var overbevisende uden at overraske.

Bruuns2

Smalle jakkesæt til herrerne var så tidløse, at de til tider manglede relevans på catwalken.
Bruuns3

Bedst var en kraftig og klar blå nuance, der fungerede særligt godt på en løs peacoat, som vi spår bliver populær til næste vinter.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af