London Fashion Week: De bedste shows fra herremodeugen

Herremodeugen i London er veloverstået, og vi tager et kig på ugens 10 mest imponerende shows.

Agi & SamAgi&Sam
Stadig i sine unge år imponerer designduoen Agi & Sam allerede med et gennemført og modigt brug af print, der dog blev tonet ned i en kollektion, som holdt sig mere til det sorte, grå og hvide, blandt andet i form af overdimensionere skaktern. Læg særligt mærke til en velovervejet brug af lag, og en leg med silhuetter i form af korte afstumpede bukser og toppe, der kombineres med knælange skjorter og frakker.
Burberry ProrsumBurberry Prorsum
Lige fra den engelske herremodeuges fødsel var Burberry Prosums show det største navn på programmet, og selvom modeugen siden er eksploderet med talent, markerer chefdesigner Christopher Bailey stadig sin position i toppen af britisk herremode. Modigt var at skære alle former for jakkesæt væk, for i stedet at satse på hvide tanktops i net-materiale, men genialt var brugen jordnære print med et nik til 20’ernes kubisme og dens varme farver. Som altid brillerer Bailey i sit overtøj, der begynder at favne pels til mænd, men overbeviste denne gang især med silke og uldtørklæder, der var draperet henover og ud af modellers frakker som et behageligt vandfald af farve.
Astrid Andersen1Astrid Andersen
Den danske fane blev holdt særdeles højt af Astrid Andersen, der med en kollektion inspireret af Nicolas Winding Refns ‘Only God Forgives’ forblev tro mod sin designæstetiks sportslige islæt, og brillierede gennem et arbejde med materialer som blonder og nylon i metalliske nuancer, samt et imponerende pelssamarbejde med Kopenhagen Fur, der leger med grænsen mellem det maskuline og det feminine.
E. TautzE. Tautz
Selvom inspirationen for designer Patrick Grants show var klassisk, britisk herretøj i 40’erne og 50’erne, formåede han at løfte frakker, jakkesæt, loafers og slips til et nyt og moderne udtryk med tydelige referencer til noget asiatisk i broderinger, dybe farver og skinnende silkeagtige materialer. En balance mellem løse og smalle silhuetter, art deco-inspirerede, grafiske mønstre og lange draperede silketørklæder skabte et Oscar Wilde-lignende mandebillede anno 2014.
Alexander McQueenAlexander McQueen
I en rå, forfalden kirke i London, slog chefdesigner Sarah Burton atter fast, at modehuset McQueen er den regerende mester af punk. McQueens melder sig vanen tro ud af trendkaldeneren med tidsløse designs, hvis dysterhed blandt andet kom til udtryk i mørke tern og militante jakkesnit.
Richard NicollRichard Nicoll
Med et næsten amerikansk syn på herremoden viste Richard Nicoll en af ugens mere farverige kollektioner, der fokuserede på skarpe røde, grønne, gule og blå nuancer. Også hér var silhuetterne løse med lange skjorter under bomberjakker og trøjer. Der var pelsede detaljer i poppede farver, og sommerens asiatiske blomstre, tern, Bauhaus-mønstre og fokus på det metalliske blev videreført i designerens bud på efteråret.
Christopher RaeburnChristopher Raeburn
Væk fra den britiske gentleman og hen imod et mere sportsorienteret mandebillede bevægede Christopher Raeburn sig i en kollektion, der fungerede særligt godt i dens jakker og frakker. Generelt var stemningen en fusion af militærmand, sportsudøver og bjergbestiger, dog uden at blive karikeret eller urealistisk for manden på gaden. Læg særligt mærke til herrepelsen, der også havde fundet sig tilrette på catwalken hos Raeburn.
TopmanTopman Design
Den britiske highstreetkædes luksuriøse ‘Design’-linje markede sig med en overbevisende styrke indenfor overtøj og strik. Gennem en leg med proportioner præsenterede mærket en grunge-fortolkning af klassiske, britiske herredesigns som peacoaten, der samtidig sender et anerkendende nik til 80’ernes dystre punk, tilføjet velvalgte farvesprøjt af lys blå og en stærk orange.
KTZKTZ
Punkede KTZ brillierede med en brug af monokrome mønstre og labyrintlignende print, der prydede sæsonens avantgarde silhuetter. Det sort/hvide-modehus brugte endvidere styling til at understregede deres unikke udgangspunkt med en aparte hær af malede og piercede modeller.
J.W. AndersonJ. W. Anderson
Den nordirske designers androgyne tilgang til herremode blev atter nyfortolket, da J. W. Anderson præsenterede sin efterårskollektion. Stærkest stod designerens overtøj, hvis løse silhouetter brød med en ellers dominerende femininitet, der både kom til udtryk på modellernes højhælede herresko, buksernes højtaljede silhouetter og på accessories, som armbånd og håndtasker.

Læs også: Guide: De bedste internationale forårskampagner

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af