Copenhagen Fashion Week: Wali Mohammed Barrechs blodige moderevolution

WaliForside

Fredag aften sluttede modeugens lange ræs catwalkshows med et anderledes bud på et ellers klassisk fremvisningsformat. I et nedlagt fitnesscenter i det indre København viste Wali Mohammed Barrech sin anden kollektion under den københavnske modeuge.

Og den unge pakistansk-fødte designer talte ikke kun til modeglade gæster, men gjorde sin catwalk til en helhedsoplevelse af mystisk karakter. Modellerne marcherede igennem det rå lokale med blodrød maling kastet på betongulvet foran en live videotransmittering af showet, der mest af alt mindede om overvågningsfilm, projiceret på én af væggene.

Udover en innovativ showoplevelse bød Barrech også på et anderledes syn tøjet. Et opgør med kønsfikseringen, hvor mænd og kvinder har en meget adskilt måde at klæde sig på. Præcis som til sin modeugedebut i august 2013, valgte designeren at skjule sine modellers ansigter under masker, der gør det svært at vide sig sikker på, om det er mænd eller kvinder, der er pakket ind i hans diverse lag af tøj.

Læs også: Copenhagen Fahsion Week: Street style fra modeugens tredje dag

En leg med korte og lange silhuetter, nederdele og leggings parret med afstumpede jakker, stramme t-shirts og overdådigt pels understreger kollektionens kønsløse natur. Og selvom det lyder som en kliché med mænd i nederdele, så er det netop den, som Barrech formår at undgå. Tøjet et ikke feminint eller androgynt, men fungerer på sin helt egen måde, der ikke er afhængig af at blive tænkt til ét køn eller det andet.

Det er lige præcis i sin måde at skabe og iscenesætte tøj på, at Barrech adskiller sig fra de fleste danske designere, og hans uddannelse på modeakademiet i Antwerpen skinner igennem. På trods af sin revolutionerende måde at tænke tøj på, er designerens tøj ikke fortænkt. Mange af jakkerne, trøjerne og bukserne ville nemt fungere på manden (eller kvinden) på gaden, og var ganske enkelt imponerende.

Se flere billeder på de næste sider.

Wali1

Lange og enkle silhuetter parret med masker, lod modellerne og deres køn træde i baggrunden.

Wali2

Som mange af modeugens designere viste også Barrech en del pels, der hos ham havde karakter af filmskurk.

Wali3

Et arktisk tema med referencer til bjergbestigning gjorde sig også gældende i Barrechs kollektion, og sås blandt andet i voluminøse sko og støvler.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af